Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НУ-НСівці не підуть на самогубство - експерт

П'ятниця, 9 жовтня 2009, 08:09

Члени фракції НУ-НС за жодних обставин не приймуть рішення про вихід із коаліції з БЮТ і Блоком Литвина.

Про це заявив політолог Володимир Фесенко, коментуючи заяви про вихід із коаліції двох депутатів від Української народної партії.

За його словами, у НУ-НС є "проблема кворуму" і там навіть просто зібратись та ухвалити якісь рішення, не кажучи вже про рішення щодо виходу з коаліції, буде "дуже й дуже важко, практично неможливо".

"Не буде такого рішення по дуже простій причині – тому, що абсолютна більшість депутатів з НУ-НС, навіть ті, хто не хочуть цієї коаліції і критично до неї ставляться, але вони позитивно ставляться до власного депутатського мандату і не хочуть припинити свій депутатський статус", - сказав експерт.

Припинення існування коаліції, додав він, є серйозним кроком до розпуску Верховної Ради.

"Тому думаю, що абсолютна більшість НУ-НСівців на самогубство не піде", - зазначив Фесенко.

У свою чергу, політолог Михайло Погребинський заявив, що вихід членів УНП із коаліції пов’язаний з намірами брати участь у президентських перегонах.

За його словами, Костенко "йде на президентські вибори, але відчуває, що після них на правому фланзі виникне нова конкуренція – хто буде кращим за Тягнибока (лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок)".

"От Костенко і хоче бути кращим. А для цього потрібно критикувати уряд і йти на вибори, щоб заявити, що він буде представляти "правих", - додав політолог.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування