Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТИМОШЕНКО: ПУТІН НЕ ПІДВЕДЕ, ШТРАФІВ ЗА ГАЗ НЕ БУДЕ

Субота, 14 листопада 2009, 16:19

Прем'єр Юлія Тимошенко заявляє, що з Володимиром Путіним досягнута "тверда домовленість" про незастосування штрафних санкцій за недобір російського газу.

Про це вона заявила на прес-конференції у Сєвєродонецьку, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Можу сказати, що є тверда домовленість з прем'єр-міністром Росії, що за підсумками року, я підкреслюю, коли завершиться рік, ми підпишемо акт на отримання природного газу для України, який буде фіксувати ті обсяги природного газу, які ми отримали. І жодних абсолютно штрафних санкцій не буде", - сказала Тимошенко.

"Це є твердою домовленістю з прем'єром Росії. Жодного разу він не підвів, коли ми домовлялися. І я теж намагаюся впевнено тримати своє слово. Думаю, все буде абсолютно добре", - додала вона.

Тимошенко також вкотре заявила, що ціна на газ для України за укладеними з Росією в січні 2009 року контрактами є оптимальною.

"Можу вам твердо сказати, що ця ціна, яку ми маємо з 1 січня 2009 року, у порівнянні з іншими країнами... - менше тільки в Білорусі", - сказала вона.

"І те, що сьогодні безперервно звучать заяви в засобах масової інформації, у тому числі і від вищого керівництва країни про те, що це погані контракти... Я хочу сказати, що якщо хтось міг добитися кращих умов для України, то нехай би і домагався. У президента була можливість вести переговори, проте він вийшов на ціну 450$ в учасників ринку. Але ми змогли зробити те, що більше ніхто зробити не зміг", - зазначила прем'єр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування