Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка вірять у компроміс

Понеділок, 2 листопада 2009, 14:05

У секретаріаті президента вірять у можливість компромісу політичних сил щодо закону про вибори президента.

Про це заявила заступник глави секретаріату президента – представник президента в КС та ЦВК Марина Ставнійчук, повідомляє прес-служба президента.

"Сьогодні цілком можливо знайти і політичний, і політико-правовий компроміс у питанні вдосконалення, насамперед, закону "Про вибори президента" і терміново забезпечити якісну правову основу для прозорих законних виборів", - сказала вона.

Ставнійчук нагадала, що 30 жовтня президент Віктор Ющенко вніс до Верховної Ради проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо виборів президента.

За її словами, позиція президента тут "практично цілком підтверджена і підтримана" Конституційним Судом, Венеціанською комісією та Бюро демократичних ініціатив та прав людини ОБСЄ.

Ставнійчук зазначила, що Ющенко обмежився "найбільш нагальними" пропозиціями.

Вони спрямовані на приведення закону у відповідність із Конституцією та позиціями КС; врахування міжнародних стандартів і рекомендацій, усунення наявних неузгодженостей.

Ющенко, зокрема, пропонує внести зміни в частині утворення й організації роботи виборчих комісій, насамперед, - зняти обмеження на участь громадян у роботі виборчкомів залежно від місця проживання.

В частині складання й уточнення списків виборців та процедури (строків) оскарження неточностей у них пропонується, щоб скарги можна було подати не пізніше ніж за 3 дні до голосування і їх розглядали невідкладно, але не пізніше ніж за 2 дні до голосування. Вже за 2 дні до виборів вносити зміни можна лише за рішенням суду.

Громадян, які під час виборів знаходяться закордоном, пропонується включати до списку виборців на відповідній закордонній виборчій дільниці на підставі їхніх заяв, без обов’язкового консульського обліку. При цьому органи ведення Держреєстру виборців мають не допустити кратне включення виборців до уточнених списків.

Ставнійчук нагадала і інші пропозиції президента, зокрема, щодо "внутрішніх спостерігачів", виборчих бюлетенів і скриньок, порядку встановлення ЦВК підсумків голосування в межах окремих округів і результатів виборів у цілому тощо.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: