Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма доношує старий одяг і обіцяє дно кризи

Понеділок, 23 листопада 2009, 13:47

Леонід Кучма вважає, що 2010 рік Україна проведе на дні кризи.

Таку думку він висловив в інтерв'ю Лігабізнесінформ.

"Перспективи не веселі. Наступний рік, у кращому випадку, прийдеться пролежати на дні кризи. Обвал виявився раптовим, але підйом швидким не буде. І позички МВФ тут не допоможуть, якщо не навпаки", - відзначив він.

"Україна уже виявилася у великих боргах, а розмови ведуться про все нові позички. До чого це призведе? А до того, що коли виробництво навіть стане рости, фінансове оздоровлення наступить нескоро. Зароблені фінансові ресурси потрібно буде, у першу чергу, витрачати на погашення боргів", - відзначив екс-президент.

На його думку, про інвестиції доведеться надовго забути. "А без інвестицій який ріст, які інновації? ", - здивувався Кучма.

"Говорять, що економіка України дуже залежна від експорту. Це так, це давня проблема - ще радянська. Але і китайська економіка теж дуже залежить від експорту. Однак там криза практично не відчувається", - відзначив він.

"Помаранчева влада нічого не зробила, щоб знизити експортну залежність, розширити внутрішній ринок. Але навіщо тоді робити економіку країни на додаток ще й імпортозалежною? Не буду говорити про кризовий 2009-й. Але й у 2008 році в порівнянні з 2004-м імпорт був у півтора рази більше, ніж експорт", - нагадав Кучма.

На питання, як на ньому особисто відбилася криза, Кучма поскаржився, що його благодійний фонд "Україна", як і всі, відчув вплив кризи.

"З одного боку, стало важче знаходити меценатів і спонсорів для реалізації основних проектів. З іншого, значно виросла кількість звернень до фонду за допомогою, яку ми, на жаль, далеко не завжди можемо надати. Проте, кількість проектів не згортали", - розповів Кучма.

На уточнення, чи відбилася криза на сімейному бюджеті, екс-президент заявив: "Як і на всіх людях".

"Але я така людина, що в мене немає великих запитів. Проста їжа, одягу мені вистачає. Зносити б цей (сміється). І дружина в мене така ж. А на тусовки ми не ходимо. Ну, буваємо в театрі, на якихось концертах - цього досить. А потім, якщо дружині щось знадобиться, у нас ще дочка є. Про маму може потурбуватися", - відзначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: