Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литва пускатиме до себе українців безкоштовно

Вівторок, 24 листопада 2009, 17:08

Україна планує підписати з Литвою угоду, за якою всім українцям будуть скасовані тарифи на отримання національних віз.

Про це повідомив заступник глави секретаріату президента Андрій Гончарук.

Так за його словами, таке підписання може відбутися під час офіційного візиту президента Литви Далі Грібаускайте, який має відбутися 26 листопада.

"В рамках візиту планується підписати спільну заяву глав двох держав... також буде підписано угоду між Кабміном України і урядом Литви про тарифи консульського збору. Мова йде про звільнення усіх категорій українських громадян від сплати візового збору за національну литовську візу", - сказав він.

Гончарук нагадав, що таким чином Литва стане другою державою, яка йде на такий крок після Латвії.

Гончарук також повідомив, що під час її візиту планується розглянути велике коло питань: економічні питання, зокрема щодо експорту електроенергії та інші.

***

Також Гончарук повідомив, що 1 грудня прибуває президент Бразилії Луїсс Ігнасіо Лула да Сільва з державним візитом.

Планується, що 2 грудня він разом із президентом Ющенком здійснить поїздку у Дніпропетровськ, де відвідає завод "Південмаш".

Результатами візиту може бути рішення про скасування віз для громадян України, а також можливе обговорення питання про запровадження прямого авіаційного сполучення між Україною та Бразилією.

Також Бразілія зацікавлена у співпраці з Україною в авіаційній, космічній, військовій сферах та в сфері ядерної енергетики.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...