Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Медведька поставили комісію з отруєння Ющенка на місце

Четвер, 26 листопада 2009, 11:55

Генпрокуратура відкидає звинувачення парламентської комісії щодо отруєння Віктора Ющенка у фальсифікації розслідування в цій справі.

Про це йдеться в заяві, поширеній прес-службою Генеральної прокуратури у четвер.

У ній зазначається, що 24 листопада тимчасова слідча комісія ВР з питань розслідування обставин отруєння Ющенка та з’ясування причин і виявлення осіб, винних у зволіканні з розслідуванням кримінальної справи і передачею матеріалів до суду, розповсюдила прес-реліз, який містив звинувачення на адресу ГПУ.

Зокрема, у ньому Генпрокуратуру "звинувачено начебто у введенні української та світової громади в оману з приводу факту отруєння, а співробітників Генеральної прокуратури – у масштабних фальсифікаціях розслідування".

"Факти, викладені тимчасовою слідчою комісією ВР, не відповідають дійсності, а звинувачення, висунуті комісією, є голослівними і не ґрунтуються на матеріалах кримінальної справи", - заявляє на це прес-служба Генпрокуратури.

Вона зазначає, що "з метою збереження таємниці досудового слідства Генеральною прокуратурою було відмовлено Комісії в її численних запитах відносно доступу до матеріалів справи, а також щодо розкриття даних, які відносяться до предмета розслідування у справі і зібраних доказів".

"Тому Комісія не володіє даними про хід досудового слідства у справі", - сказано в заяві.

Генпрокуратура, коментуючи сумнів комісії в умисності отруєння Ющенка, наголошує:

"Факт умисного отруєння кандидата в президенти Ющенка В.А. у 2004 році повністю доведений зібраними у справі доказами. І будь-які інсинуації навколо цього, що чиняться особами, які не мають достатньої обізнаності про наявні докази, не заслуговують на увагу".

ГПУ зазначає, що розслідування у даній кримінальній справі здійснюється на належному професійному рівні і "проводиться активно, системно та планомірно".

"У ході слідства ґрунтовно перевірялись різні версії злочину, у тому числі й ті, що публічно оголошувались Тимчасовою слідчою комісією ВР України", - додає Генпрокуратура.

Стан слідства перебуває на постійному контролі керівництва ГПУ, наголошується в заяві.

Як відомо, раніше тимчасова слідча комісія парламенту з питань розслідування обставин отруєння Ющенка у 2004 році передала до секретаріату Верховної Ради свій проміжний звіт, у якому навела декілька попередніх висновків та рекомендацій слідству.

Попередній звіт голова Комісії Володимир Сівкович (Партія регіонів) планує зачитати у сесійній залі парламенту найближчого сесійного тижня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування