Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа відправила на українські вибори свій десант

Четвер, 26 листопада 2009, 19:11

Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ відкрило в Україні місію, яка спостерігатиме за виборами.

Про це оголосила на прес-конференції голова місії посол Гайді Тальявіні, повідомляє Ліга.net з посиланням на УНІАН.

Вона повідомила, що до складу місії входять 16 міжнародних експертів, які будуть працювати в Києві, та 60 довгострокових спостерігачів, які будуть спостерігати за ходом виборчої кампанії в регіонах держави.

Також бюро запросило 600 короткострокових спостерігачів, які будуть відслідковувати події в Україні безпосередньо в день виборів 17 січня 2010 року.

Як зазначила Тальявіні, місія буде оцінювати хід виборчого процесу з урахуванням його відповідності зобов'язанням ОБСЄ та іншим міжнародним стандартам демократичних виборів, а також положенням законодавства України.

Зокрема, робота місії буде зосереджена на аналізі законодавчої бази та її застосування, діяльності виборчих комісій та органів влади, проведення виборчої кампанії, діяльності ЗМІ, на доступі спостерігачів до виборчого процесу та вирішення виборчих конфліктів.

У день виборів спостерігачі будуть присутні при відкритті виборчих дільниць, під час голосування, підрахунку виборчих бюлетенів і визначення результатів виборів на всіх рівнях.

Місія ОБСЄ буде працювати разом з делегаціями парламентської асамблеї ОБСЄ та іншими міжнародними партнерами.

На наступний день після виборів місія опублікує заяву з попередніми результатами спостереження за виборчим процесом і свої висновки. Остаточний звіт буде оприлюднений приблизно через два місяці після закінчення роботи місії.

Як зазначають в ОБСЄ, місія залишиться в Україні у разі проведення другого туру виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування