Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Від грипу виграють тільки Тимошенко і Янукович?

Четвер, 5 листопада 2009, 15:42

Ніяких надзвичайних бонусів від епідемії грипу в Україні ніхто з політичних лідерів країни не одержить.

Про це в коментарі Лігабізнесінформ заявил глава правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

Політолог уточнив, що зараз головне питання - хто зможе вірніше скористатися сформованою ситуацією. Потенційно, на його думку, це можуть бути тільки три політичні фігури: прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, лідер Партії регіонів Віктор Янукович і президент Віктор Ющенко.

Решта, навіть роздаючи ліки, маски тощо, істотних бонусів не одержать.

При цьому Фесенко звернув увагу на те, що Тимошенко зараз об'єктивно знаходиться в епіцентрі подій, вона вміє діяти і комфортно почуває себе в інформаційному середовищі, тому демонструє рішучість і енергійність.

Прем'єр виступає в ролі головного борця з епідемією, але одночасно вона і ризикує, тому що якщо масштаби епідемії продовжать рости, то всі обвинувачення будуть адресовані урядові й особисто Тимошенко.

Янукович, за його словами, особливо нічого не втрачає від епідемії, і може потенційно виграти, якщо постраждає рейтинг Тимошенко.

Що стосується рейтингу Ющенка, то він від епідемії навряд чи виграє, або зовсім небагато, "тому що і так уже рейтинг дуже низький", - відзначив політолог. У той же час, Фесенко не виключає варіанта введення Ющенком надзвичайного стану.

Цей варіант може стати новим сценарієм, що ламає гру всіх інших кандидатів на посаду президента і дає діючому главі держави нові важелі.

Правда, політолог уточнив, що такий варіант не скасовує виборів, а лише переносить їхню дату.

Інші політики, за прогнозом Фесенка, швидше за все, програють від епідемії, тому що вона ламає звичайний хід виборчої кампанії, відволікає увагу суспільства, відповідно, зменшуючи шанси багатьох кандидатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: