ТИМОШЕНКО ЧЕКАЄ ЩЕ "ПТАШИНИЙ" ГРИП

Четвер, 5 листопада 2009, 16:31

Прем`єр Юлія Тимошенко сподівається, що епідемія грипу в Україні припиниться через 3-4 тижні.

Про це прем`єр заявила на нараді в Чернівецькій обласній державній адміністрації з питань боротьби з епідемією грипу, повідомляє УНІАН.

Тимошенко зазначила, що надію на це дає аналіз статистики проходження таких епідемій у минулі роки, згідно з якою впродовж трьох тижнів відбувається наростання епідемії, відтак упродовж тижня зберігається пікова ситуація, після чого впродовж трьох тижнів епідемія йде на спад.

"Ми з вами зараз маємо приблизну орієнтацію за часом", - зазначила вона.

"Я думаю, що ми зараз вже досягли більш-менш зрозумілої стабільності, і тепер у нас наступлять три тижні, коли відбуватиметься поступовий спад (епідемії), і ми бачитимемо доведення ситуації до нормальної", - сказала Тимошенко.

Разом з тим вона наголосила, що не можна розслаблятися ні на мить, оскільки за прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров`я в Україні очікуються ще два сплески захворювань на грип, у тому числі й пташиний.

"Тому всі зараз інструменти організаційні і фінансові, які ми напрацьовуємо, вони повинні діяти", - сказала Тимошенко.

Вона наголосила, що необхідно забезпечити резерв пов`язок удвічі більший, ніж кількість населення, а також резерв усіх необхідних лікарських препаратів.

Тимошенко наголосила, що зараз на достатньому рівні організована робота лікарень і постачання медустанов препаратами.

Крім того, вона заявила, що в Україні немає альтернативи вакцинації проти грипу та ГРВІ, а також вірусу А/H1N1.

"Вакцинації альтернативи немає. Весь йде цим шляхом ... але нам необхідно проаналізувати тактику і підхід до вакцинації", - сказала вона на нараді з імунологами з питання доцільності щеплень в період епідемії в четвер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Прем'єр також повідомила, що на цій нараді буде створена постійно діюча група експертів і "підсумком роботи даної групи стане чітка стратегія імунізації населення".

"Коли країна переживає такі важкі часи, як сьогоднішня епідемія, нам необхідно думати про те, як виробити стратегію щодо захисту населення (від вірусів)", - сказала Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування