Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українських моряків захищатиме спецназ?

Понеділок, 9 листопада 2009, 19:56

Україна розглядає можливість супроводження спецназом судів з українським екіпажем.

Про це заявив міністр закордонних справ Петро Порошенко в ефірі Шустер Live.

"Ми внесли пропозицію, щоб наш український спецназ, який буде фінансуватися з бюджету, супроводжував кораблі під українським прапором і з українським екіпажем", - сказав він.

"Є доручення президента, погодили з урядом, забезпечили, що з 2010 року ми виділяємо фінансування і у такий спосіб ми будемо намагатися укласти угоду з усіма країнами, бо без дозволу цих країн ми не можемо допустити збройні підрозділи на кораблі", - зазначив міністр.

Порошенко також заявив, що для цього необхідно "ухвалити закон, яким дозволити використання збройних сил за кордоном у цих програмах".

"Буде виїздити спецназ, який буде працювати на умовах ротації, з власним озброєнням, щоб дати піратам по зубах", - сказав він.

Коментуючи ситуацію навколо захопленого сомалійськими піратами судна "Аріана", на борту якого знаходять 24 українця, міністр заявив: "Відповідно до жорстких міжнародних вимог, жодна держава світу не може вести переговори з терористами".

"Це справа компанії, яка експлуатує кораблі", - зазначив Порошенко.

"Єдиний випадок, коли з терористами ведуть переговори і де-факто викупами фінансують і стимулюють терористичну діяльність – це, так звана, піратська проблема в Аденській затоці", - сказав міністр.

Він заявив, що українські моряки живі. "Умови там важкі, але зрозуміло, чому вони важкі, отримана була інформація, що одна член екіпажу, жінка, має проблеми зі здоров'ям і їй не вистачає ліків", - повідомив Порошенко.

"Одразу була дана команда керівнику штаба у міністерстві забезпечити і запропонувати ліки. У понеділок ми отримали відповідь піратів, що вони мають достатньо своїх ліків і від нас їх приймати відмовилися", - розповів міністр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування