Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЛЮДИ ЯНУКОВИЧА ПРАЦЮЮТЬ НА РАТУШНЯКА, ТИМОШЕНКО – НА РЯБОКОНЯ

Середа, 2 грудня 2009, 14:30

Комітет виборців України прогнозує проблеми з формуванням дільничних виборчих комісій.

Про це заявив на прес-конференції в середу в Києві голова Комітету виборців України Олександр Черненко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Є проблеми з окружними виборчими комісіями, з їхнім матеріально-технічним забезпеченням, і якщо такі проблеми виникли з формуванням окружних комісій, яких лише 225, то я не знаю, що нас чекає з формуванням дільничних виборчих комісій, яких більше 33 тисяч", - відзначив він.

За його словами, виборчі штаби кандидатів у президенти зіштовхнулися з небажанням людей йти працювати в комісії.

При цьому штаби пропонують людям гроші за роботу в комісіях, зокрема, одному членові комісії за роботу протягом місяця до проведення першого туру виборів - від 800-1000 грн.

"Це, безумовно, підкуп, але без цього комісії взагалі не буде", - сказав Черненко.

При цьому він відзначив, що більшість окружних виборчих комісій провели своє перше засідання.

Разом з тим, до складу окружкомів увійшло лише до 30% людей, що мають досвід проведення виборів.

"Тому навчання членів окружних виборчих комісій і пізніше - дільничних виборчих комісій дуже необхідно", - підкреслив він.

При цьому він відзначив, що аналіз складу комісії дає розуміння про те, хто з кандидатів у президенти є технічними кандидатами.

"Чомусь члени комісії, які на попередніх трьох, чотирьох виборах працювали як представники Віктора Януковича, зараз є представниками Василя Противсіх, Сергія Ратушняка, Михайла Бродського, частково Інни Богословської. А члени комісій, що раніше працювали на БЮТ, чомусь зараз представляють Олександра Пабата, Олега Рябоконя", - відзначив Черненко.

При цьому він не виключає, що це може бути простим збігом.

За його словами, виборчі штаби формують так звані десятки - 8 членів комісії і 2 спостерігачів, які у другому турі ввійдуть до складу комісії від одного з кандидатів.

Він нагадав, що в другому турі комісії формуються заново - по 8 представників від кожного кандидата.

"Тому 8 членів комісії зараз учать в одному центрі, одним штабом, включаючи до складу комісії від різних кандидатів у першому турі, однак у другому турі вони легалізують своє представництво від одного кандидата", - вважає Черненко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування