Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко розповів, як робив ремонт у резиденції Лазаренка

Субота, 5 грудня 2009, 10:30

Міністр закордонних справ Петро Порошенко заявляє, що ніколи не цікавився переведенням у свою власність колишньої резиденції Павла Лазаренка.

Про це він сказав в інтерв’ю "Дзеркалу тижня", відповідаючи на питання, чи збирається він забрати резиденцію, коли піде з МЗС.

За словами Порошенка, такі чутки "не мали і не мають під собою жодних підстав".

"Колишня резиденція голови президії Верховної ради УРСР традиційно була закріплена за міністром закордонних справ. Було заведено, щоб міністр там проживав і використовував резиденцію для проведення зустрічей зі своїми колегами. Мною змінена ця практика. Я не збираюся там жити, в мене є квартира в Києві, є ділянка, на якій я будуюся вже дев’ять із половиною років і яка відома всій Україні", - сказав він.

"Що ж до резиденції, то з президентом і прем’єром було погоджено, що єдино, кому потрібна ця резиденція, — це МЗС. Тому що це імідж країни. Я вніс пропозицію, щоб ми облаштували цю резиденцію для розміщення в ній глав закордонних держав під час їхніх візитів в Україну...", - додав Порошенко.

Після цього, за його словами, він отримав підтримку цієї пропозиції, але не отримав грошей на реконструкцію резиденції.

"Тоді мною було прийнято рішення, щоб за рахунок моїх особистих коштів, за рахунок спонсорської допомоги ми облаштували цю дачу. Там були зруйновані стіни, вирвана сантехніка і вимикачі, протікав дах — резиденція була в жахливому стані, як і все майно, котре перебуває в державній власності", - сказав Порошенко.

"Ми в рекордні строки за три з половиною тижні привели її в належний вигляд, було закуплено українські меблі, українську освітлювальну апаратуру, картини сучасних українських художників. І через кілька днів відбудеться перший візит, під час якого керівник іноземної держави там зупиниться", - додав він.

За словами Порошенка, зараз готується указ президента про передачу цієї резиденції на баланс МЗС, "що дасть можливість використовувати її вже офіційно для зазначених вище цілей".

"Насправді в нас подібних дач досить багато, але в них живуть українські чиновники. Я хочу поламати цю практику і показати, що вони мають використовуватися за призначенням. Якщо процес передачі резиденції на баланс МЗС буде завершено і якщо я матиму повноваження для того, щоб запросити туди журналістів, я із задоволенням і гордістю це зроблю", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування