Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ляшко: Вся Україна знає, що я не був зв'язаний із криміналітетом

Вівторок, 12 січня 2010, 20:08
 

Депутат фракції БЮТ Олег Ляшко два тижні тому попросив суд зобов'язати президента Віктора Ющенка спростувати інформацію про його судимості і принести вибачення.

Про це розповів сам Ляшко у вівторок, коментуючи заяву глави держави про наявність у нього судимостей, передає Інтерфакс.

"Я звернувся до суду (Печерський), і на 19 січня призначений розгляд справи проти Віктора Ющенка", - розповів він.

"Я вимагаю спростувати недостовірну інформацію і принести вибачення", - сказав Ляшко.

Він також уточнив, що звернувся до суду ще два тижні тому, оскільки Ющенко заявив про судимості депутата в ході однієї зі своїх робочих поїздок.

Депутат підкреслив, що інформація, яку оголосив президент, не відповідає дійсності.

"У мене немає проблем із законом, не було і немає. У мене були проблеми з владою", - заявив Ляшко, додавши, що раніше працював журналістом і виступав проти влади Леоніда Кучми.

За його словами, за опозиційну діяльність проти нього були сфальсифіковані кримінальні справи, і він притягався до відповідальності. "Я був опозиційним журналістом", - зазначив Ляшко.

Крім того, він зробив акцент на тому, що раніше також подавав позов до Європейського суду і виграв справу "Ляшко проти України". За його словами, Європейський суд своїм рішенням ухвалив виплатити компенсацію в розмірі близько 5 тис. євро за порушення його прав.

"Вся Україна знає, що я ніколи не був пов'язаний із криміналітетом", - підкреслив депутат.

"Мене дивує, що це робить президент, який має бути уособленням моралі",  - додав він, завіривши, що в нього немає судимостей, а всі кримінальні справи, порушені проти нього, були або закриті, або були винесені виправдувальні рішення судів.

"Це спроба оббрехати, принизити команду Юлії Тимошенко з метою вплинути на свідомість виборців. Але я думаю, що Ющенку це не допоможе", - підсумував Ляшко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування