Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Депутати-регіонали хочуть повернути візи для ЄС і США, але Герман проти

П'ятниця, 29 січня 2010, 12:35

Депутати пропонують повернути  візовий режим для поїздок в Україну громадян Європейського Союзу, США, Канади, Японії, Швейцарії, Ватикану й низки інших держав.

Проект зареєстрували від фракції Партії регіонів Григорій Смітюх і Валерій Бондик, від Блоку Литвина - Олег Зарубінський, від Компартії - Адам Мартинюк, від Блоку Юлії Тимошенко - Анжеліка Лабунська, від НУ-НС Ярослав Джоджик.

Проект передбачає, що іноземці й особи без громадянства повинні обов'язково одержувати в'їзну візу, якщо закони України не встановлюють інший порядок в'їзду.

Мета законопроекту - увести симетричний візовий режим з державами ЄС, Японією, Швейцарією, князівством Ліхтенштейн, Канадою, Андоррою, Ватиканом, Ісландією, Монако, Норвегією, Сан-Марино й США, повідомляють Українські новини.

Таким чином, вважають автори проекту, державний бюджет зможе знову одержувати понад 50 млн доларів консульських зборів за одержання віз, а громадяни країн, котрі втратили право безвізового в'їзду в Україну, повинні будуть вплинути на керівництво своїх держав для активізації рішення питання про лібералізацію візового режиму для українців.

Нагадаємо, у жовтні 2009 року депутати від фракції ПР Олена Лукаш і Нестор Шуфрич запропонували Раді ініціювати скасування безвізового режиму для громадян держав, які вимагають в українців оформлення віз для в'їзду.

Водночас Ганна Герман заявила, що Партія регіонів не буде голосувати за цей проект.

Вона підкреслила, що Партія регіонів працює над тим, щоб ці країни полегшили візовий режим для українців і сподівається на конструктивний і результативний діалог у цьому питанні.

"Ми зробимо все, щоб світ був відкритий для України і для українців. І від світу ми закриватися не будемо. Це наша позиція, і те, що двоє депутатів із фракції Партії регіонів є також авторами цього законопроекту, - це не було узгоджено з позицією нашої фракції", - заявила депутат, інформує УНІАН.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування