Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин, Симоненко та Пабат пошкодували грошей на національний екзит-пол

Вівторок, 5 січня 2010, 13:25
Три кандидати в президенти відмовилися фінансувати "Національний екзит-пол - 2010".

Про це на прес-конференції заявив директор фонду "Демократичні ініціативи" Ілько Кучерів, повідомляє Ліга.net.

Особливістю екзит-полу цього року він назвав те, що організатори звернулися по допомогу у фінансуванні до кандидатів, бізнесменів і громадських організацій, у той час як раніше екзит-поли фінансувалися міжнародними донорами.

"Тепер ми хочемо, щоб цю традицію підтримали українські громадяни, підтримали фінансово, що важливо", - заявив Кучерів.

"Ми розраховуємо, що найбільше коштів надійде від кандидатів у президенти. На сьогодні десять кандидатів заявили, що вони нас підтримають", - повідомив директор фонду.

"Відмову на сьогодні ми отримали тільки від Петра Симоненка, який сказав, що він не буде підтримувати, від Володимира Литвина, де (у виборчому штабі) сказали, що немає грошей, і Олександра Пабата, який повідомив, що він благочинністю не займається", - зазначив Кучерів.

"Ці троє, які сказали, що не будуть підтримувати, а з іншими людьми ми продовжуємо вести діалог", - додав директор фонду.

Кучерів також повідомив, що для збору коштів відкрито спеціальний рахунок в банку, на який вже надійшло 57 тис. грн. За його словами, найбільший внесок (50 тис. грн.) надійшов від довіреної особи кандидата Анатолія Гриценка.

У свою чергу, гендиректор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто, коментуючи брак коштів на проведення екзит-полу, констатував, що опитування будуть проводитися на меншій кількості виборчих дільниць, ніж на попередніх виборах.

"Менше грошей - менше дільниць, які ми можемо охопити. Тому ми провели спеціальне моделювання і визначили, що це буде 240 виборчих дільниць", - підкреслив Паніотто.

За його словами, при такій кількості ділянок похибка результатів опитувань ще незначна, і результати опитувань будуть досить точними.

Паніотто також повідомив, що для проведення екзит-полу знадобиться 480 професійних інтерв'юерів, розпізнати їх на ділянках можна буде за спеціальними бейджами з написом "Національний екзит-пол".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування