БЮТ подає в суд лише завтра, бо ЦВК не віддавала протокол

Понеділок, 15 лютого 2010, 14:50

Прем'єр Юлія Тимошенко у вівторок подасть позов у Вищий адміністративний суд щодо незаконності протоколу ЦВК про встановлення результатів виборів президента.

Про це повідомив керівник виборчого штабу кандидата у президенти Тимошенко Олександр Турчинов в понеділок на брифінгу в Кабінеті міністрів.

"Суб'єктом подання позову може бути лише кандидат у президенти, а не його виборчий штаб чи політична сила", - сказав Турчинов.

Керівник виборчого штабу повідомив, що команда Тимошенко лише годину тому у дуже складних умовах змогла отримати протокол ЦВК про встановлення офіційних результатів виборів.

"Були різні пояснення - то не було світла, то якісь технічні проблеми заважали надати протокол. Тільки годину тому ми змогли отримати протокол від Центральної виборчої комісії", - повідомив він.

За його словами, позов у ВАСУ представлятимуть кандидат у президенти Тимошенко, екс-президент Леонід Кравчук, лідер Народного Руху Борис Тарасюк, керівник юридичного департаменту ВО "Батьківщина" Андрій Портнов, представник Тимошенко у ЦВК Володимир Пилипенко, заступник керівника фракції БЮТ Сергій Соболєв і народний депутат Андрій Сенченко (фракція БЮТ).

Як повідомлялося, депутат Віталій Барвіненко (фракція БЮТ) сьогодні звернувся до Вищого адміністративного суду з позовом, у якому просить визнати незаконною постанову Центральної виборчої комісії про остаточне оголошення результатів виборів і визнання Віктора Януковича президентом України.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News