Хорошковський підключив до війни з Нацрадою СБУ?

Понеділок, 22 березня 2010, 15:50

СБУ просить Нацраду з питань теле- і радіомовлення надати документи щодо конкурсу на видачу ліцензій від 27 січня 2010 року.

Згідно з документами, що є у розпорядженні "Української правди", заступник голови СБУ Анатолій Присяжнюк просить надати завірені копії документальних матеріалів щодо конкурсу, який було оголошено 30 вересня 2009 року.

(Документи підписані 15 березня, а вже 17 березня Присяжнюка призначено губернатором Київської області).

Зокрема, йдеться про копії оголошення, конкурсних вимог, заяв про видачу ліцензії на мовлення, протоколів засідань та рішень, тощо.

Також у разі наявності в СБУ просять надати рішення, ухвали судових органів, що стосуються дій Нацради, пов'язаних із вищезазначеним конкурсом.

Крім того, в СБУ просять надати завірені копії особових справ окремих членів Нацради, документи про їхні призначення та інше.

Член Нацради Тетяна Мокріді у коментарі "Українській правді" підтвердила наявність в апараті Нацради відповідних звернень від СБУ.

За її словами, запити про особові справи стосуються "тих людей, які на момент голосування по конкурсу були членами Нацради".

"Більше про те, що зараз відбувається у Нацраді, я сказати не можу, оскільки я досі знаходжуся на лікарняному", - зауважила Мокріді.

Разом з тим вона так прокоментувала звернення від СБУ: "Змінилася влада. А телебачення завжди було питанням, як це не дивно звучить, політичним. Зрозуміло, що нова влада хотіла б зайнятися перерозподілом того, що відбувалося на останньому конкурсі".

"Але я вважаю, що нова влада має розуміти головний принцип, яким завжди керувалися члени Нацради – це пропорційний розподіл частот, щоб інформаційний ринок міг розвиватися рівномірно", - зазначила Мокріді.

"Сподіваюся, що нова влада і нові члени Нацради все ж таки будуть дотримуватися головного принципу рівномірного розподілу, оскільки в Нацраді ніколи не керувалися політичними принципами", - додала вона.

Як відомо, 17 лютого телеканал НТН заявив про незаконність дій Нацради при проведенні конкурсу розподілу частот на мовлення від 27 січня та засідання ради від 17 лютого 2010 року.

Зі свого боку Нацрада відкинула звинувачення НТН, наголосивши, що під час конкурсу телеканали групи "Інтер", до якої входить і НТН, отримали 20 телевізійних частот із 89.

Пізніше член Нацради Віктор Понеділко заявив про тиск на нього як члена регуляторного органу, звинувативши у війні з Нацрадою "сімейство Хорошковських".

НТН входить до медіа-групи "Інтер". Пакетами телеканалів, що входять до медіа-групи, володіє U.A. Inter Media Group Limited, директором якої є Олена Хорошковська.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News