Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Член Нацради заявляє про тиск і війну з боку Хорошковського

Середа, 24 лютого 2010, 16:13

Член Нацради з питань теле- і радіомовлення Віктор Понеділко заявляє про тиск на нього як члена регуляторного органу.

"Сімейство Хорошковських веде жорстоку війну із Нацрадою за принципом – "нам все, нікому – нічого", – заявив він на брифінгу в середу, повідомляє прес-служба Нацради.

Понеділко розповів про дві ухвали Київського окружного адмінсуду за позовом ТОВ "Телерадіокомпанія "Музика ТВ" щодо нього та іншого члена Нацради Тетяні Лебедєвої.

На підставі цих ухвал Відділ державної виконавчої служби Шевченківського райуправління юстиції у Києві відкрив виконавче провадження щодо нього та Лебедєвої та заборонив їм брати участь у засіданнях ради.

Також Понеділку та Лебедєвій заборонено підписувати документи та вчиняти будь-які дії від імені ради до набрання рішенням у даній адміністративній справі законної сили.

Понеділко заявив, що з цілковитою впевненістю можна стверджувати, як саме мають закінчитися ці судові розгляди. Адже згідно з Конституцією та законом про Нацраду її члени призначаються і звільняються лише указами президента та постановами Верховної Ради.

Він також додав, що Верховна Рада двічі виносила на розгляд питання про його звільнення з посади члена Нацради, але це рішення двічі не було підтримане.

Отже, Верховна Рада підтвердила його легітимність на цій посаді, зауважив Понеділко. Те саме стосується і члена Нацради Лебедєвої.

Понеділко зауважив, що відповідно до чинного законодавства, він має 7 днів на добровільне виконання постанови виконавчої служби. А в ці 7 днів він може цілком законно працювати на своїй посаді та обдумувати, як вчинити далі.

"Якщо ми говоримо про закон і Конституцію, то там написано, що ніхто не має права виконувати злочинні рішення та накази. І я можу трактувати це як злочинні рішення. Я можу трактувати це як тиск, системний тиск", – сказав він.

За словами Понеділка, ухвали Київського окружного адмінсуду будуть оскаржені.

Нацрада нагадала, що 17 лютого телеканал НТН, що входить в медіа-групу "Інтер", поширив заяву про незаконні дії Нацради, викликану проведеним нею конкурсу на телерадіочастоти.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування