ПУТІН ГОТОВИЙ ДОМОВЛЯТИСЯ З АЗАРОВИМ ПРО ГАЗ

Четвер, 25 березня 2010, 19:29

Росія готова обговорювати зміну ціни на газ для України.

Про це заявив журналістам прем'єр РФ Володимир Путін після переговорів українським прем'єром Миколою Азаровим.

"Ми домовилися, що у нас немає закритих тем. Буде правильно, якщо ми будемо розглядати наші відносини в комплексі. Зараз ми ці переговори будемо проводити, і до чого ми дійдемо, будемо говорити пізніше", - сказав він.

"Вважаю, що й надалі слід вибудовувати відносини в газовій сфері на основі чітких правових принципів і суворого дотримання всім відомих домовленостей", - додав Путін.

Прем'єр РФ зазначив, що "це дозволить забезпечити стабільну, безперебійну роботу всієї газотранспортної системи." У тому числі транзит до Європи та постачання газом споживачів в Україні ", - додав він.

Він звернув увагу на те, що Росія "усередині країни переходить на європейські принципи ціноутворення для російських споживачів", при цьому зазначивши, що робиться це акуратно і поступово.

"Ми з усіма нашими партнерами, у тому числі і з Білорусією, переходимо на цю ж форму утворення ціни, на таку ж, як і для України", - зазначив Путін.

"Різниця в тому, що для Білорусії ми встановили поетапний перехід протягом кількох років. До речі кажучи, для України ми встановили такий же перехідний період", - додав він.

Пояснюючи різницю між вартістю газу для Білорусі та інших споживачів, прем'єр РФ сказав: "Чому Білорусія газ на одну третину отримує дешевше? Тому що з Білорусією ми будуємо Союзну державу і будуємо Митний союз".

"І у нас між Білоруссю та Росією встановлено правило, згідно з яким ми не стягуємо вивізне мито на газ - 30%. Ось вам і різниця в ціні", - заявив Путін.

Разом з тим він зазначив: "Ось вам і інтерес з точки зору інтеграції на пострадянському просторі, в даному випадку між Росією та Україною".

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування