Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко назвав ідею Регіонів з тушками "політичним рейдерством"

П'ятниця, 5 березня 2010, 09:33

Спроби змінити спосіб формування коаліції є політичним рейдерством, заявляє Сергій Тігіпко.

Про це він сказав в ефірі ТВі, коментуючи ухвалення у першому читанні змін до регламенту Верховної Ради, повідомляє прес-служба каналу.

"Це буде колосальна помилка і Януковича, якщо він підпише такий закон, і більшості, і ПР, якщо вони підуть на це, тому що це пряме порушення Конституції", - заявив Тігіпко.

"Ні одна чесна людина не підтримає таку владу, це означає, що ніяких реальних змін не вдасться зробити, тому що для реформ потрібна підтримка громадськості. А якщо вони (політики) підуть на це, одразу втратять підтримку Заходу, західних інвесторів, я кажу про МВФ, Світовий банк, і тоді ми матиме слабку гривню та інші наслідки", -  зазначив він.

"Це практично буде політичне рейдерство", - додав Тігіпко.

Він зазначив, що Юлія Тимошенко теж могла створити таку більшість, "але вона не пішла на це, хоча їй також була дуже потрібна підтримка парламентської більшості".

Тігіпко прогнозує дуже велику консолідацію демократичних сил проти Януковича, Партії регіонів і такої більшості у Верховній Раді.

"Ні одна порядна людина з ними співпрацювати не буде", - вважає він.

За його словами, вихід з ситуації – дострокові парламентські вибори і новий парламент, "який створить легітимну коаліцію і не боятиметься робити непопулярні реформи".

"Стабільна більшість можлива лише через нові парламентські вибори", - впевнений Тігіпко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування