Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка нагадали Тимошенко, скільки грошей вона витратила

Четвер, 1 квітня 2010, 16:37

Прес-секретар Віктора Ющенка Ірина Ванникова відкидає звинувачення на адресу екс-президента щодо зриву співпраці МВФ.

Так вона прокоментувала інтерв'ю Ігоря Уманського про те, що Віктор Ющенко відмовляв представників МВФ від співпраці з Україною.

За словами Ванникової, колишній представник урядової команди Тимошенко намагається заднім числом відбілити її провальну стратегію співпраці України з МВФ.

До того ж, відзначає вона, екс-урядовець чомусь "забуває", що в черговому транші Україні було відмовлено саме через політику уряду Тимошенко, який ігнорував план дій, передбачений у Меморандумі з Фондом. Її уряд не виконав п'ять з шести пунктів, домовлених із МВФ.

"Дійшло до того, що уряд Тимошенко, аби отримати третій транш, просто збрехав МВФ про виконання низки ключових положень цього Меморандуму. З четвертим траншем таке вже не пройшло - тому співпраця з МВФ була припинена. Такими авантюрами Тимошенко підривала авторитет України в світі як надійного партнера", - нагадала Ванникова.

"Але питання ще й у іншому: у 2009 році уряд Тимошенко примудрився розтратити не тільки кошти Державного бюджету України, але і всі запозичення, зроблені і в Україні, і за кордоном. Як наслідок, уряд Тимошенко наробив стільки боргів, що їх повернення і виплата відсотків по них вимагають більше коштів, ніж на фінансування освіти, медицини та оборони разом узятих", - наголосила речник Ющенка.

"Вже цього року Україна має виплатити кредиторам близько 20 млрд. дол. Це - 435 дол. на кожного громадянина, майже половина всіх прогнозованих доходів держави", - додала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування