Як Янукович нагородив Аделаджу, залишається загадкою

Четвер, 15 квітня 2010, 13:18

В оточенні президента Віктора Януковича нічого не знають про вручення від його імені подяки пастору Сандею Аделаджі.

"Нічого про це не знаю", - сказала заступник глави адімністрації президента Ганна Герман, коментуючи відео, на якому подяку нібито від Януковича Аделаджі вручає депутат Верховної Ради 3-го скликання Володимир Шушкевич.

Регіоналка Олена Бондаренко сказала, що це "схоже на отсєбятєну".

"Цю людину ніхто не бачив у наших штабах і не уповноважував агітувати. Враховуючи, що президент - православний, навряд чи Віктор Янукович співпрацював з пастором. Мені хотілося б бачити підпис на цій "подяці", і чи не є це фальсифікацією", - сказала вона, пише Сегодня.

За інформацією голови київської організації Партії регіонів Василя Горбаля, грамоти від імені президента були видані всім обласним штабам і конкретно київському.

"Не виключаю, що хтось взяв чистий бланк і використав його для нагородження Сандея. Але партійного рішення про його нагородження від імені Віктора Януковича не було. Таку ідею висловлювали в київському штабі, але вона була зарубана на корені. Це повна маячня і провокація", - сказав Горбаль.

Начальник київського штабу Віктор Сівець також заперечує, що його штаб нагороджував Сандея.

Водночас у прес-службі "Посольства Божого" запевняють, що нагородження Аделаджі відбулося.

"Церемонія нагородження пройшла. Ми вдячні президенту, що він виділив Сандея", - сказано в повідомленні.

Як відомо, проти Аделаджі порушено кримінальні справи за шахрайство в рамках розслідування афер "Кінгз Кепітал" і "Грант".

Нещодавно в інтернеті з'явилося відео, на якому Шушкевич на богослужінні в Посольстві Божому вручає грамоту Аделаджі нібито від президента Януковича.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування