Депутат подав у відставку через те, що голосував за сусіда

П'ятниця, 2 квітня 2010, 14:57


Японський депутат склав повноваження після того, як його упіймали на спробі проголосувати на засіданні верхньої палати двічі - за себе і за колегу.

У японському парламенті кнопки для електронного голосування вбудовані у кожне індивідуальне крісло, передає російська служба "Бі-Бі-Сі".

Натиснувши свою кнопку, колишній міністр землеробства, лісництва і рибальства Японії, 75-річний парламентар із опозиційної Ліберально-демократичної партії Масатосі Вакабаясі потягнувся до кнопки на сусідньому кріслі - і цей момент був зафіксований на відеокамеру.

Парламентарі підозрюють, що таким чином Вакабаясі голосував у той день не один раз. З'ясувалося, що в усіх голосуваннях верхньої палати нібито брав участь відсутній сусід Вакабаясі.

Повідомляючи про відставку, депутат зазначив, що відсутній на засіданні колега, також член Ліберально-демократичної партії, не просив його віддавати за нього голос.

"Зі мною явно щось не те сталося", - сказав Вакабаясі.

Таким чином завершилася багаторічна кар'єра депутата - у парламенті він пропрацював понад чверть сторіччя.

Правляча в Японії Демократична партія заявила, що вчинок Вакабаясі - не що інше, як "наруга над демократією", яку "не можна вибачити".

Як відомо, в Україні депутати за Конституцією зобов'язані голосувати особисто, тобто не можуть голосувати за когось іншого в жодному разі. Однак у Верховній Раді народні обранці нерідко голосують картками інших депутатів.

   Голосування у Верховній Раді України

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування