Герман вважає, що в обвинуваченнях "Репортерів без кордонів" винна опозиція?

Четвер, 29 квітня 2010, 15:05
 

Заступник глави адміністрації президента Ганна Герман запросила генсека "Репортерів без кордонів" Жана-Франсуа Жюйара в Україну.

Так вона прокоментувала відкритий лист міжнародної організації "Репортери без кордонів" президенту Віктору Януковичу.

"Я дуже сподіваюся на об'єктивність і незаангажованість цієї авторитетної організації, яку я глибоко шаную і з якою свого часу мала дуже тісні контакти", - зазначила вона.

"Я хотіла б запросити Генсекретаря "Репортерів без кордонів" в Україну з тим, щоб представник організації сам наочно оцінив стан свободи преси в Україні", - додала Герман.

Вона також прокоментувала недопуск українських журналістів на прес-конференцію президентів Росії і України в Харкові.

"Я не можу оцінювати харківську ситуацію, як таку, що має щось спільного з жорсткою оцінкою про нібито утиски свободи слова в Україні", - наголосила вона.

Герман пояснила це не хваткою місць. "У форматах міжнародних зустрічей, на прес-конференціях, в яких бере участь не лише Глава нашої держави, але і керівники інших держав, бувають обмеження в кількості журналістів, які можуть розміститися в залі, де відбувається подія", - сказала вона.

"Приклад з Харковом тут є дуже показовим. Дія відбувалася у залі, де Президенти Росії та України підписували міждержавні угоди. Зала в приміщенні Харківської ОДА була розрахована на те, що можна було розмістити усього 142 журналісти. Таким чином, 79 місць було віддано українським журналістам і 63 - російським", - розповіла вона.

Герман додала, що "присутність півтораста журналістів дає підстави говорити про досить широке представництво медій на цьому заході".  Вона зазначила, що на конференції були тележурналісти, представники західних інформаційних агентств, а також українських агентств.

"При цьому не змогли потрапити на прес-конференцію усі бажаючі журналісти. Це прикро, мені щиро жаль, що так сталося, але таке буває і в інших країнах старих демократій, коли до Президента не всі бажаючі журналісти мають змогу потрапити", - додала вона.

Водночас Герман висловила думку, що саме українській опозиції "хотілося б, щоб нова влада чинила тиск на пресу".

"Звичайно, опозиція видає бажане за дійсне і намагається перекручувати факти і подавати їх через журналістів, які тісно співпрацюють з опозиційними штабами, до відома "Репортерів без кордонів", - зазначила Герман.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування