ЯНУКОВИЧ ДОРУЧИВ ПЕРЕПИСАТИ КОНСТИТУЦІЮ

П'ятниця, 30 квітня 2010, 20:11
Президент Віктор Янукович доручив підготувати і внести на розгляд Верховної Ради проект закону "Про внесення змін до Конституції".

Це має бути зроблено з урахуванням висновків Венеціанської комісії та резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи, повідомляє прес-служба глави держави.

В інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" міністр юстиції Олександр Лавринович повідомив, що представники Венеціанської комісії висловлювали побажання врахувати зауваження комісії щодо змін, внесених до Конституції в кінці 2004 року.

Як відомо, конституційна реформа 2004 року перетворила Україну з президентсько-парламентської на парламентсько-президентську республіку. Крім того, реформа передбачає вибори на пропорційній основі в парламент і місцеві ради.

У повідомленні прес-служби також зазначається, що "на виконання домовленостей, досягнутих 27 квітня під час робочого візиту Януковича до Франції для участі у другій частині сесії ПАРЄ, та за результатами зустрічей з керівництвом Ради Європи, глава держави дав уряду низку доручень".

Зокрема, "з метою адаптації виборчого законодавства до європейських стандартів та з урахуванням висновків Венеціанської комісії урядовці повинні підготувати та подати на розгляд президенту пропозиції щодо внесення необхідних змін до відповідних законів та доцільності їх кодифікації", йдеться у повідомленні.

Ще одне доручення стосується забезпечення врахування висновків Венеціанської комісії під час розробки законопроектів у рамках реформування судової системи, йдеться у повідомленні.

"Також мають бути доопрацьовані та внесені на розгляд Верховної Ради проекти законів про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ, про захист професійної діяльності журналістів та про внесення змін до закону "Про інформацію", - зазначила прес-служба.

"Ще один законопроект, котрий має бути підготовлений відповідно до висновків Венеціанської комісії і рекомендацій ПАРЄ та внесений в установленому порядку на розгляд Верховної Ради, - нова редакція закону про прокуратуру", - йдеться у повідомленні.

Президент доручив також доопрацювати та внести на розгляд парламенту проект Кримінального процесуального кодексу.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News