У міліції наполягають, що Омельченко збив пішохода на зебрі

Вівторок, 6 квітня 2010, 10:35
Правоохоронні органи розглядають дві версії причин ДТП за участю екс-мера Києва Олександра Омельченка, у результаті якої загинула людина.
  
Про це пише "Сегодня" з посиланням на свої джерела.

Згідно з міліцейською версією, Омельченко збив пішохода на зебрі, після чого виїхав на зустрічну смугу, об'їхав труп, що вилетів туди від удару, повернувся на свою смугу і здав назад.

Тим часом сам Омельченко, за словами джерел, стверджує зворотне. За його словами, зіткнення сталося вже за пішохідним переходом.

 Омельченко відмовився коментувати цю інформацію.

"Закон забороняє мені розголошувати таємницю слідства. Можу лише сказати, що зацікавлений в тому, щоб розгляд закінчився якнайшвидше. Втомився чекати. Морально це дуже важко", - сказав він.

Газета пише, що днями під Києвом відбулося відтворення обставин ДТП. Провести слідчий експеримент раніше не дозволили погодні умови.

"Сан Санич був відкритий для співпраці, дозволив експертам оглянути машину і без зайвих питань виконав всі їхні прохання", - повідомив начальник відділу з розслідування ДТП СУ ГУ МВС у Києві Сергій Матвейкін.

"Всі присутні були здивовані. Зазвичай віпи поводяться зухвало, нервують і лаються. А Олександр Омельченко тримався чудово", - додав він.

Матвейкін припустив, що "всі результати будуть готові до кінця місяця".

"Якщо в ході розслідування вина Олександра Омельченка буде доведена, ми передамо документи до Генпрокуратури. А вона, ймовірно, звернеться до Верховної Ради з проханням про зняття з екс-мера депутатської недоторканності. Після чого Омельченко постане перед судом, який і вирішить, яке покарання понесе Сан Санич", - сказав він.

Газета також пише, що Омельченко дуже важко пережив те, що трапилося.

"Мені видалили ліву нирку. Операція тривала п'ять з половиною годин. Слава богу, витримало серце. Потім був тривалий період реабілітації, яка, власне, триває до цього дня", - розповів він.

Як відомо, 25 листопада минулого року, перебуваючи за кермом Mitsubishi Pajero, Омельченко збив на смерть пішохода Олександра Карпінського біля селища Чапаєвка.

За фактом трагедії було порушено кримінальну справу за статтею 286 частина 2 (порушення правил дорожнього руху, яке призвело до загибелі людини), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати автомобілем на термін до трьох років.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування