Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція запевняє, що законно затримала людей Тягнибока, а ті ще й опиралися

П'ятниця, 9 квітня 2010, 14:04


Міліція заявляє, що діяла законно, затримуючи в "Українському домі" представників ВО "Свобода", декотрі з яких чинили спротив правоохоронцям.

Про це повідомляє відділ зв'язків із громадськістю ГУ МВС у Києві у відповідь на інформацію, що "міліція нібито безпідставно затримала представників однієї з політичних сил правого спрямування" на брифінгу з приводу відкриття документальної фотовиставки.

"Незважаючи на тиск з боку окремих народних депутатів України, факт злісної непокори законним вимогам працівника міліції при виконанні ним службових обов'язків чотирьом найактивнішим учасникам інциденту доведено судом. Серед цих учасників значиться Андрій Мохник", - йдеться у повідомленні.

"Проте, зваживши на перший випадок притягнення до адмінистративної відповідальності, погляди та життєву позицію затриманих, а у двох випадках ще й похилий вік відповідачів, суд обрав за можливе винести всім цим громадянам усне зауваження", - додають у МВС.

Водночас прес-служба Міністерства внутрішніх справ наголошує, що "впродовж інциденту в Українському домі міліція діяла виключно згідно чинного законодавства".

"Задля убезпечення громадського порядку в столиці працівники міліції й надалі припинятимуть будь-які незаконні дії правопорушників, чим би вони не були мотивовані", - запевняє ВЗГ Управління МВС у Києві.

8 квітня представники міліції взяли під варту спортивного коментатора "Поверхность Спорт ТВ" Ігоря Мірошниченка, журналіста газети "Свобода" Андрія Мохника та ще декількох представників ВО "Свобода" і доправили їх до Шевченківського РВВС.

Інцидент трапився в Києві в "Українському домі" під час прес-конференції з нагоди відкриття виставки "Волинська різня - польські і єврейські жертви ОУН-УПА".

Однак за рішенням Шевченківського райсуду Києва у п'ятницю, 9 квітня, усіх затриманих відпустили. Суд не визнав протиправними дії 9 затриманих, а 4-ро осіб отримали усні зауваження.

ВО "Свобода" заявляє, що міліціонери діяли неадекватно й незаконно - і збирається подавати судовий позов та вимагає вибачень за "наклеп" на своїх членів через заяви про "розгром" виставки.

Саму виставку, яку організував нардеп від Партії регіонів Вадим Колесніченко і яка й спричинила скандал, у "Свободі" називають "українофобською" і вимагають від СБУ заборонити її проведення.  

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: