Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новий канал поскаржиться прокуратурі на міліцію

П'ятниця, 9 квітня 2010, 16:10
 

Новий канал готує заяву до прокуратури щодо бездіяльності працівників міліції під час нападу на кореспондента Сергія Кутракова.

Про це Телекритика дізналася від шеф-редактора новин Нового каналу Михайла Шаманова.

Він зазначив, що нині юристи вивчають обставини інциденту і протягом дня вирішать, до якої саме прокуратури звертатимуться.

Претензії Нового каналу стосуються конфлікту, що виник напередодні, 8 квітня 2010 року в київському "Українському домі" під час прес-конференції з нагоди відкриття виставки "Волинська різня - польскі і еврейскі жертви ОУН-УПА".

Як розповів сам Сергій Кутраков, під час заходу журналісти опинилися в епіцентрі конфлікту між представниками охорони виставки, міліції  та активістами Всеукраїнського об`єднання "Свобода".

"Учасники акції кричали і кидали в організаторів заходу книжки. Після цього зреагувала охорона у штатському і почала виводити порушників порядку, - розповідає журналіст -  Одного з них схопили за руки і потягли сходами на перший поверх. Ми з оператором супроводжували цю процесію. Коли охорона з затриманим проходила двері тамбура біля службового входу, ми рушили слідом. У цей час представники охорони зупинилися, розвернулися і почали завдавати ударів по камері оператора. Щоб зберегти техніку, він відразу ж вийшов із приміщення".

За словами пана Кутракова, йому намагалися завдати болю: "Охоронець почав виштовхувати мене за двері та  затис  праву руку і праву ногу дверима. Інший натиснув пальцем на моє око. Поряд за їхніми діями спостерігали  два міліціонери в формі".

" Помітивши, що мене сильно затисли, один із міліціонерів  звернувся до мене і запропонував витягти ногу з дверей. На питання, чому він не втручається у перебіг подій, той відповів, що не має уявлення, хто є нападники. Аналогічне питання ми поставили його колезі. Той сказав: "Ідіть на прес-конференцію, другий поверх", - зазначив журналіст.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування