Герман: Янукович заглядає в інтернет, якщо йому недодадуть

П'ятниця, 9 квітня 2010, 20:43
У призначенні прес-секретаря президента Віктора Януковича поки немає необхідності.

Про це заявила заступник глави адміністрації президента Ганна Герман в інтерв'ю журналу "Профіль".

"Нам потрібен комунікатор. Той, хто, залишаючись у тіні, здійснює комунікацію першої особи з тим посередником між владою і суспільством, яким є засоби масової інформації. Я зараз фактично виконую таку спікерську функцію", - сказала вона.

"І якщо буде необхідність розширити коло, звичайно, прес-секретар буде призначений. Але не зараз, оскільки ми йдемо шляхом жорсткої економії бюджетних ресурсів. Наприклад, у прес-службі залишилося 6 людей", - зазначила Герман.

За її словами, поки цієї кількості співробітників достатньо: "Мас-медіа повинні отримувати не наші заготовки, а самостійно аналізувати ситуацію".

Герман також повідомила, що Януковичу надають моніторинг ЗМІ тричі на день: "Президентові дають моніторинг тричі на день, а іноді він і сам заглядає в Інтернет, так що, якщо ми йому чогось недодамо, він сам знаходить".

Відповідаючи на питання, чи не збирається президент вести блог, вона сказала: "Ось його графік - там немає вільної хвилини. Вести блог за нього - образити. Навіть якщо ми готуємо Віктору Федоровичу якісь заготовки, він обов'язково їх править".

"Так що потрібно дуже не поважати людину, якщо вести блог за неї. Я собі не можу такого дозволити. А якщо президент буде блогами займатися, то країною буде керувати хтось інший. Але ми хочемо, щоб саме президент керував країною", - заявила Герман.

Крім того, заступник глави адміністрації президента зазначила: "Перша глибока, розгорнута, предметна розмова (Януковича) з журналістами, я думаю, має відбутися на сто днів президентства. Тоді вже можна буде щось аналізувати".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...