Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТИМОШЕНКО ПЕРЕВІРЯТЬ ДЕТЕКТИВИ, ЯКІ "ВІДМАЗУВАЛИ" КУЧМУ І АХМЕТОВА

Середа, 12 травня 2010, 20:40

До аудиту діяльності уряду Юлії Тимошенко залучать детективне агентство Kroll і юрфірму Akin Gump.

Про це йдеться у прес-релізі компанії Trout Cacheris, яка повинна провести відповідний аудит, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Колективні зусилля Trout Cacheris, Kroll and Akin Gump будуть гарантувати, що високопрофесійний штат багатонаціональних адвокатів, аудиторів і слідчих зможе здійснити роботу ефективно з можливим залученням до цього аудиту різних українських урядових організацій", - йдеться у документі. 

"Ми раді, що уряд України довірив нам очолити таку досвідчену і визнану в світі команду для проведення аудиту", - сказав представник Trout Cacheris Плато Качеріс.

"Ми з нетерпінням чекаємо початку роботи з українським урядом, щоб визначити сфери діяльності, які можуть перешкоджати повній реалізації економічного потенціалу країни", - заявив він.

У прес-релізі наголошується, що по завершенні перевірки, уряд України отримає об'єктивний і докладний звіт щодо фінансів України, управління ними, а також витрат урядових фінансових ресурсів.

Як відомо, у 2001 році зять тодішнього президента Кучми Віктор Пінчук найняв агентство Kroll для знаходження доказів непричетності Кучми до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

У звіті компанії по цій справі йшлося, що "немає ніяких переконливих підстав вважати, що президент Кучма "замовив" вбивство журналіста Гонгадзе, або взагалі якось був до нього причетний".

Після цього міжнародна організація "Репортери без кордонів" назвала звіт Kroll про справу Гонгадзе поверховим і непереконливим.

За декілька років, у 2004-му, президент Kroll Майкл Черкаський заявив дещо інше - насправді детективи виявили "деякі докази, які вказують на причетність Кучми".

Крім того, фірма Akin Gump представляла інтереси регіонала Ріната Ахметова, зокрема, у судовому процесі проти українських медіа в Лондоні та в ситуації навколо допиту олігарха у "справі Боцмана".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...