Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіонали не віддали регламентний комітет опозиції

Четвер, 13 травня 2010, 11:05
   

Верховна рада звільнила регіонала Олександр Єфремова з посади голови регламентного комітету і призначила його однопартійця Володимира Макеєнка.

За відповідну постанову проголосували 244 депутати.

Цією ж постановою призначено Владислава Лук'янова першим заступником голови Комітету з питань бюджету, увільнивши його від обов`язків заступника голови Комітету з питань фінансів і банківської діяльності.

Також цією постановою призначено Юрія Каракая заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності,  увільнивши його від обов`язків члена цього Комітету.

Єфремова було звільнено в зв'язку з обранням його лідером фракції Партії регіонів.

В свою чергу опозиція вимагала залишити регламентний комітет їй.

Так нунсівець Володимир Матвієнко наголосив, що коаліція "захоплює" комітети, які належать опозиції. "Ви йдете танком по владі", - зазначив він.

"Опозиція має керувати регламентним комітетом. Якщо у вас є совість - маєте віддати комітет опозиції. Впродовж місяця ми давали вам пропозиції, готові були віддати комітети, натомість ми просимо, щоб ви дали опозиції можливість контролювати владу. Цією постановою ви практично позбавляєте опозицію контролювати владу", - заявив бютівець Олег Ляшко під час обговорення постанови.

Так само опозиція вимагає комітет з питань свободи слова.

"Я вважаю, що треба домовитися, щоб цей комітет очолив скажімо Андрій Шевченко - професійна людина і вже досвідчений депутат. На превеликий жаль ви ніяк не можете домовитися, як здійснити обмін комітетами і не хочете цього робити", - у відповідь зазначив спікер Володимир Литвин.

Литвин також наголосив, що немає підстав для звинувачень щодо порушення регламенту.

В свою чергу нунсівець Юрій Кармазин пропонував проголосувати лише за відставку Єфремова і не призначати поки нікого на цю посаду. Однак за цю постанову проголосували лише 175 депутатів.

Водночас спікер Володимир Литвин заявив, що для цього необхідно, щоб опозиція запропонувала обмін комітетами.

Також парламент звільнив Адама Мартинюка з  посади члена  регламентного комітету в зв'язку з обранням першим віце-спікером.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: