Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Свободівці" кличуть усіх сказати "ні" вшануванню Сталіна пам’ятником

Неділя, 2 травня 2010, 12:18

Запорізька облорганізація ВО "Свобода" закликає українців не допустити встановлення пам'ятника генсеку СРСР Йосипу Сталіну у Запоріжжі.

Вона звертається до громадян із закликом вийти 5 травня, об 11:00, до обласної бібліотеки ім. М. Горького у національних строях і заманіфестувати свою "позицію неприйняття спорудженню пам'ятника Леніна у славетному козацькому місті".

"Брати і сестри! 5 травня, о 12.00, по вулиці Комунарівській, біля будівлі обласного комітету КПУ (район Малого ринку), комуністи збираються встановити пам'ятник кату українського народу Сталіну", - зазначається у зверненні, яке наводить прес-служба ВО.

"Ця ганьба для нашого волелюбного краю, де земля насичена козацькою кров'ю, пролитою козаками за свободу України, здійснюється за потуранням комуно-олігархічної влади Запоріжжя", - заявляє "Свобода".

За словами соратників Олега Тягнибока, який очолює ВО "Свобода", події останніх днів "розвіяли ілюзії навіть у щирих оптимістів".

"Ті, хто сьогодні узурпував владу, є чужинцями у власній країні", - заявляє облорганізація "Свободи".

"Коли на сесії Запорізької міської ради фракція комуністів оголосила про намір встановити монумент Сталіну, мер Запоріжжя Євген Карташов не тільки дозволив комуністам зачитати цю заяву, а навіть подякував виступаючому", - зазначає вона.

Крім того, додають "свободівці", готовність підтримати цю ідею комуністів висловлював депутат Запорізької міськради від Партії регіонів, не проти неї і віце-прем'єр з гуманітарних питань Володимир Семиноженко, і міністр освіти Дмитро Табачник.

"Це є ознакою того, що Україна остаточно не відмежувалася від радянської спадщини - "совкового" менталітету", - зазначають у ВО "Свобода".

"Колишні, перефарбовані і сучасні комуністи зневажають закон: указ "Про заходи у зв'язку з 75-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні" ніхто не скасовував. Вироком Апеляційного суду міста Києва від 13 січня 2010 року Сталін визнаний винним у геноциді українського народу: ч.1ст.442 Кримінального кодексу України. Комуністи збираються ставити пам'ятник кримінальному злочинцю Сталіну", - заявляють там.

"Рада Європи  в квітні 2009 року прирівняла злочини сталінізму до нацизму. Навіть у наших одвічних сусідів ідею Лужкова встановити плакати зі Сталіним на 9 травня розбили в пух і прах на державному телеканалі "Росія"", - зазначають у "Свободі".

Вони заявляють, що Запорізькій адмінсуд 30 квітня заборонив ВО "Свобода" пікетувати комуністичний обком, "але який суд нам може заборонити бути українцями...?".

Тому представники "Свободи" закликають не бути байдужими і "ставати до бою". Для початку - прийти 5 травня на акцію проти встановленню пам'ятника в вишиванках і з державною символікою, аби "заявити про свою громадську позицію".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...