Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Раді вважають, що вбивство мільйонів – це не геноцид

Середа, 26 травня 2010, 17:34
Верховній Раді пропонують скасувати визначення Голодомору 1932-33 років як геноциду.

Відповідний проект змін до закону "Про Голодомор 1932 - 1933 років в Україні" зареєстрував позафракційний депутат Василь Кисельов у Верховній Раді, повідомляє сайт парламенту.

"Відповідно до першої статті цього закону Голодомор 1932-1933 був визнаний геноцидом українського народу. Зазначений закон став компромісом політичних сил країни і не має правового обґрунтування", - йдеться у пояснювальній записці до документу.

"У квітні 2010 ПАРЄ розглянула безпрецедентну людську катастрофу в СРСР у 1932-1933 рр. У своїй резолюції ПАРЄ відзначила: "Існуючий у Радянському Союзі тоталітарний сталінський режим призвів до жахливих порушень прав людини, позбавивши при цьому мільйони людей їхнього права на життя", - зазначив депутат.

"У цій резолюції не міститься визначення голодомору як геноциду українців чи будь-якої іншої нації, що проживали на території колишнього СРСР", - наголошується у повідомленні.

Документом пропонується викласти статтю 1 закону про Голодомор в такій редакції: "Голодомор 1932-1933 років в Україні є злочином тоталітарного режиму, трагедією українського народу".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування