Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Під Радою голодують проти обмеження свободи зібрань

Четвер, 10 червня 2010, 23:12
Три людини почали безстрокове голодування проти прийняття закону про мирні зібрання.

Організаторами голодування, спрямованого проти ухвалення закону, "який відбирає право громадян України на мирний протест", є самоврядна альтернатива "Наступ", повідомляє Інтерфакс-Україна.

Голодуючі розташувалися напроти будівлі Верховної Ради, відразу ж за територією, яку по периметру охороняє міліція.

Один з голодуючих, письменник Сергій Пантюк, повідомив, що найближчим часом Верховна Рада має намір розглянути законопроект, який обмежує свободу мітингів та зібрань, і голодування спрямоване проти прийняття цього документа.

За його словами, голодуючі мають намір перед Верховною Радою проводити акції, всеукраїнські тренінги, розповідати людям що таке самоврядування.

"Ми налаштовані голодувати дуже тривалий період", - сказав Пантюк в інтерв'ю журналістам, додавши, що має намір голодувати "до тих пір, поки, як кажуть, не відвезуть".

"Якщо в суспільстві дозволяється приймати закони, що обмежують права громадян, то це суспільство хворе", - сказав він.

У голодуванні також бере участь громадський діяч Олег Охтирський і студент Києво-Могилянської академії, молодий політолог Іван Коломієць.

Як відомо, раніше низка українських правозахисників і громадських організацій виступили за те, щоб проект закону про мирні зібрання не виносили на голосування у Верховній Раді 17 червня, оскільки він суперечить дотриманню свободи зібрань.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування