Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суддя привселюдно заявила про те, що на неї тисне львівський прокурор

П'ятниця, 11 червня 2010, 13:24

Суддя Галицького  районного суду Львова Шумська заявила про тиск на неї прокурора області Олексія Баганця.

Суддя зробила відповідну заяву під час розгляду справи за позовом редактора "Експресу" до Баганця про захист честi та гiдностi, повідомляється в прес-релізі видання.

"Це прямо не зв"язано зi справою, яку ми слухаємо сьогоднi. Але аналiзуючи матерiали дисциплiнарного впровадження, (до речi, було вiдмовлено у вiдкриттi дисциплiнарного впровадження) я прийшла до висновку, що пiдстави, наведенi прокурором, були абсолютнi надуманi i свiдчать  про не бажання знайти правду, а виглядяють як бажання розправитись зi мною як зi суддею, який винiс рiшення, яке не подобається прокурору", - заявила суддя.

Вона заявила, що вела справу, в якiй скасувала постанову про порушення кримiнальної справи.

"Моя постанова була залишена в силi апеляцiйною iнстанцiєю i Верховним судом. Незважаючи на це, прокурор пiсля вiдмови тепер чомусь вже двiчi намагається притягнути мене до дисциплiнарної вiдповiдальностi", - зазначила Шумська і взяла самовідвід у справі.

Редактор "Експресу" судиться з Баганцем через те, що той на офiцiйнiй прес-конференцiї 3 березня розповсюдив недостовiрнi вiдомостi про майновий стан редактора, зокрема щодо  його земельної власностi.   

Баганець, перебуваючи на посаді заступника Генпрокурора Михайла Потебенька, був причетний до розслідування справи Георгія Гонгадзе. Тоді, у 2000-2002, він неодноразово робив публічні заяви щодо випадковості убивства, побутового характеру злочину, що цілковито виключає його політичне підґрунтя.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування