У Азарова підклали свиню дрібному бізнесу, який заплатить за Ахметова і К°

П'ятниця, 11 червня 2010, 15:17

Урядовий проект податкового кодексу збільшує податкове навантаження на дрібний бізнес в 3-4 рази.

Про це в коментарі сайту "За Україну!" сказала народний депутат Ксенія Ляпіна.

Вона звернула увагу на те, що уряд дуже широко поширив інформацію про затвердження "реформаторського" проекту Податкового кодексу, однак в жодному офіційному інформаційному джерелі органів влади самого його тексту немає.

"Зацікавленим депутатам довелося мало не по-шпигунськи діставати проект цього кодексу, щоб ознайомитися з ним", - сказала Ляпіна.

За її словам, у випадку прийняття цього документ буде погіршено умови ведення бізнесу для найдрібніших суб'єктів господарювання.

"Для підприємців, що стоять на базарах, скасовується фіксований податок, за яким вони існували весь цей час, і залишається чинним єдиний податок", - зазначила депутат.

"Окрім ставки єдиного податку уряд пропонує підприємцям сплачувати соціальні платежі за себе і найманих працівників за загальними підставами. Це означає - якщо раніше підприємець сплачував двісті гривень єдиного податку, з яких щонайменше 90 йшло на соціальні платежі, то тепер ці двісті гривень повинні будуть сплачуватися до бюджету, а соціальні платежі уряд пропонує сплачувати додатково", - пояснила Ляпіна.

"Для цих же найдрібніших підприємців проект Податкового кодексу пропонує скасувати ринковий збір. Здавалося б треба радіти, однак замість нього вводиться ринковий податок, який буде в 2-2,5 разів більшим за максимальну ставку ринкового збору", - зауважила депутат.

"Тобто, для найдрібніших суб'єктів податкові навантаження збільшиться в 3-4 рази. - зазначила депутат. - Це абсолютно неадекватно. Особливо з огляду на те, що в цей же час пропонується створити спеціальний режим оподаткування для так званих "зон пріоритетного розвитку", - заявила Ляпіна.

"Тобто знову в нас підуть підприємства, наближені до влади, які матимуть значно кращий режим оподаткування, ніж усі інші по всій Україні. А заплатить за це малий бізнес, за рахунок якого будуть лататися бюджетні дірки", - додала вона.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування