Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент розказав, куди пустять російські мільярди, і видав новий географічний "перл"

Неділя, 13 червня 2010, 21:04
2 мільярди доларів російського кредиту підуть на будівництво енергоблоків Хмельницької АЕС.

Про це заявив президент Віктор Янукович в неділю в ефірі телеканалу "Інтер".

"Є зараз три об'єкти по яким іде активна співпраця. Це будівництво двох енергоблоків атомних на Хмельницькому і в Рівному, та будівництво заводу з виробництва ядерного палива", - зазначив президент.

"Що стосується будівництва енергоблоків, їх буде будувати Україна самостійно. І це всього на всього використання фінансового кредиту, послуга на яку Росія погодилась", - заявив Янукович.

Глава держави повідомив, що наразі Україна веде переговори щодо розвитку уранового видобутку з Росією і Казахстаном.

"Казахстан є акціонером будівництва заводу в Росії в місті Ангарську. Ми готові бути третьою стороною. Засновниками цього товариства, і співвласниками заводу в Ангарську, тому що саме цей завод поки що буде постачати ядерне паливо в Україну", - зазначив Янукович.

"Що стосується будівництва в Україні майбутнього заводу, ми також запропонували його будувати на трьох. Тому що Україні одній важко його побудувати. Ми зацікавлені в тому, щоб ми були акціонерами-співвласниками цього заводу, який буде постачати в майбутньому паливо не тільки на атомні блоки, а буде постачати це паливо і в Європу", - уточнив президент.

Крім того, під час ефіру Янукович допустив черговий географічний ляп.

Коментуючи результати III саміту Наради по взаємодії і заходам довіри в Азії, який він відвідав у вівторок, президент зазначив, що в цій зустрічі взяли участь "трошки більше 40 представників країн Азії і Євразії".

Як відомо Євразія - це континент, який включає в себе частину світу Азію, що є різними географічними поняттями.

Українська правда   

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...