Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Спікер обіцяє укоротити депутатам відпустку мінімум на тиждень

П'ятниця, 18 червня 2010, 20:45
Пленарна сесія Верховної Ради буде продовжена мінімум на один тиждень.

Про це заявив спікер Володимир Литвин у п'ятницю в інтерв'ю телеканалу "Рада".

"Ця сесія, яку ми планували завершити в першій декаді липня, буде ще продовжена, як мінімум, на один тиждень", - заявив він.

За його словами, якщо до 15 липня парламент не ухвалить нову редакцію Бюджетного кодексу та не затвердить Податковий кодекс, то Кабмін має розробляти проект бюджету на 2011 рік на попередній законодавчій основі, яка не відповідає новим реаліям та потребам.

Литвин повідомив, що до другого читання до законопроекту про засади зовнішньої та внутрішньої політики внесено понад 600 поправок.

"Уже з цього зрозуміло, як непросто буде розглядати цей закон, щоб на виході він був кондиційним, не був суперечливим і щоб до нього не потрібно було згодом повертатися", - вважає він.

Спікер повідомив, що аналогічні проблеми будуть із законопроектом про всеукраїнський референдум, до якого депутати запропонували 787 поправок, а також - із законопроектом про судоустрій і статус суддів.

"Висновок єдиний: не дивлячись на те, що ми працюємо в цейтноті, що називається, з коліс, нам потрібно проводити попередню роботу над законопроектами таким чином, щоб були залучені всі, хто розуміється на цих проблемах, а також всі ті, від кого залежить остаточне рішення", - заявив Литвин.

"Я стою на тому, що в питаннях, які зачіпають інтереси всього суспільства, нам потрібно діяти за принципом - "поспішай повільно", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: