Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ: у Нацради погані стартові умови

Вівторок, 29 червня 2010, 23:08
Рішення Верховної Ради про призначення 4-х членів Нацради з питань телебачення і радіомовлення може бути оскаржено.

Таку думку озвучив депутат від БЮТ Андрій Шевченко в ефірі 5 каналу.

"Можуть знайтися люди, які оскаржать ці рішення в судах. Більше того мені відомо, що деякі з претендентів, які сьогодні були проігноровані Верховною Радою, готують судові позови", - заявив він.

БЮТівець вважає, що у бажаючих оскаржити це рішення "буде залізобетонний аргумент".

"Вони почитають норму закону про національну раду з питань телебачення і радіомовлення, яка чітко каже, що у цій структурі мають працювати люди, в яких є п'ятирічний стаж роботи в телерадіопросторі, які мають вищу освіту і інші кваліфікаційні вимоги", - зазначив Шевченко.

"З тих чотирьох людей, яких ми сьогодні призначили у Нацраду не всі відповідають цим кваліфікаційним вимогам", - додав він.

При цьому депутат повідомив, що йому "важко уявити суд, який відхилить рішення Верховної Ради".

"Але для авторитету Нацради, мені здається, що це погано. Це погані стартові умови і цього можна було уникнути", - вважає він.

Шевченко, також повідомив, що до кінця тижня Верховна Рада може розглянути рішення про створення парламентської тимчасової слідчої комісії з питань свободи слова і пакет законопроектів, щодо діяльності ЗМІ.

Як відомо, у вівторок Рада призначила членами Нацради Євгена Баранова, Оксану Єлманову, Ірину Опілат і Миколу Фартушного.

Українська правда  

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: