FEMEN проситься під захист до Хорошковського

Середа, 30 червня 2010, 09:57

Жіночий рух FEMEN вимагає від СБУ надати активісткам FEMEN захист у зв'язку з погрозами фізичної розправи і тиском через вузи.

Відповідне відкрите звернення адресовано главі Служби безпеки України Валерію Хорошковському і поширено в середу.  

"Жіночий рух FEMEN відкрито звертається до голови Служби Безпеки України Валерія Хорошковського з вимогою надати активісткам жіночого руху FEMEN захист у зв'язку з погрозами фізичної розправи і тиском на активісток через ВУЗи", - сказано в ньому. 

Коментуючи слова джерела з оточення Хорошковського про те, що в СБУ вже знають, що з представницями FEMEN зустрічалися "ліві люди", представляючись співробітниками СБУ, а спроби тиснути на активісток - це "провокація" опозиційних діячів і "диверсія", жіночий рух заявляє:

"Такі заяви СБУ можуть призвести до того, що якщо хтось із активістів FEMEN  буде покалічений чи вбитий, то спецслужба зможе заявити, що це "провокація з боку опозиційних діячів".

"FEMEN вважає, що подібні заяви СБУ свідчать про спробу керівництва спецслужби заздалегідь уникнути відповідальності за свої можливі незаконні дії", - говориться у зверненні.

"Ми вимагаємо від голови СБУ Валерія Хорошковського взяти на себе відповідальність за те, що відбувається, і негайно почати розслідування за фактами подібних "провокацій", які ставлять під сумнів як його особистий професіоналізм, так і професіоналізм довіреної йому структури", - заявляє рух.

На думку FEMEN, "єдиний вихід із ситуації, що склалася, - це публічне слідство і покарання винних у переслідуванні громадських активістів".

"В іншому випадку рух FEMEN змушений буде констатувати той факт, що українська демократія стала розмінною монетою в шпигунських іграх, організованих Віктором Януковичем і його командою", - заявляє рух.

"Ми закликаємо всі справді опозиційні організації, партії та рухи, а також рядових українців чинити опір незаконним діям силових структур. Тільки так ми можемо захистити себе і відстояти свої права", - закликає FEMEN.

Раніше, напередодні акції жіночого руху FEMEN проти тиску СБУ на громадські рухи та ЗМІ, лідера FEMEN Ганну Гуцол вивели з квартири й утримували в машині декілька годин люди, які представилися співробітниками правоохоронних органів. Вони вимагали скасувати акцію, погрожуючи розправою.

Крім того, активісткам нібито погрожували виключенням із вузів.

25 червня FEMEN звернувся до СБУ і Генпрокуратури з проханням надати захист своїм активісткам. У відомствах повідомили, що рішення буде винесено протягом місяця.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування