Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Німеччині хочуть розслідування скандалу з німецьким експертом

Середа, 30 червня 2010, 11:37
 

Українська влада має в повній мірі розслідувати факт затримання керівника Фонду Аденауера Ніко Ланґе в аеропорту "Бориспіль".

Про це заявив депутат Бундестагу (німецький парламент), глава комітету з питань Європи Ґунтер Кріхбаум, повідомляє Німецька хвиля.

"Я можу лише закликати українське керівництво із повною серйозністю поставитися до цього питання. Розслідувати цей інцидент - в інтересах Києва", - заявив він.

"Депутати звернули увагу на це і були неабияк спантеличені. Важливо, аби зараз відбулося повноцінне розслідування інциденту. Ми дуже стурбовані", - наголосив він.

Кріхбаум пояснив, що мова йде "насамперед про те, яке значення має свобода слова і вираження думки в Україні, яка постійно заявляє про прагнення наближатися до європейських стандартів".

"Свобода вираження думки потрібна не лише фондам, але й громадським організаціям, усім громадянам", - підкреслив він.

"Треба зауважити - підтверджується саме те, про що писав у своїх звітах пан Ланґе. На жаль, події засвідчили його правоту. Сподіваюся, це залишиться поодиноким випадком, а не стане у майбутньому частиною системи", - зазначив він.

"Не хочеться, щоби це стало способом залякування людей: мовляв, «дивіться, ми можемо таке робити навіть з представниками Фонду Аденауера". Якщо все зведеться саме до цього, то німецький уряд не залишить це без коментарів", - попередив депутат.

Кріхбаум також нагадав, що Україна зараз веде переговори про Асоціацію з ЄС, і ця угода у майбутньому буде предметом розгляду Бундестагу.

"Я не можу собі уявити, що німецький парламент, зокрема фракція ХДС/ХСС, схвалить цей документ, якщо все залишиться так, як є", - підкреслив він.

Як відомо, на початку червня в своєму інтерв'ю Ланґе критично оцінив дії команди Віктора Януковича та зміни в Україні, які відбулися після його приходу. Тоді ж він також склав доповідь щодо перших 100 днів Януковича від імені Фонду Аденауера.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування