Пинзеник: Азаров вирішив перегнати Тимошенко у створенні проблем

Неділя, 6 червня 2010, 21:38
Нинішній уряд може збільшити загальний борг України за два роки на 313 мільярди гривень.

Про це заявив екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник, коментуючи схвалену парламентом бюджетну резолюцію на 2011 рік.

Він зауважив, що нинішній уряд вирішив "обігнати свого попередника в напрямку нарощування боргів, у створенні проблем для країни та її громадян", повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу екс-міністра.

Пинзеник наголосив, що "документ передбачає граничний розмір прямого державного боргу на 2011 рік 40% ВВП".

"Що стоїть за цією цифрою? На початок 2010 року прямий та гарантований борг України складав 316,9 мільярди гривень (34,6% ВВП), в тому числі прямий - 227 мільярдів (24,8% ВВП)", - сказав він.

"Бюджетом на поточний рік прямий борг держави планують збільшити на 81,3 мільярдів (до 308,3 мільярдів гривень)", - зазначив Пинзеник.

За словами екс-міністра, "запланована на 2011 рік планка боргу у 40% в абсолютних цифрах оцінюється в 540 мільярдів гривень".

"Якщо до цієї цифри додати передбачені законом на 2010 рік державні гарантії за кредитами на суму в 45 мільярдів гривень і майже таку ж суму гарантій за бюджетною резолюцією на 2011 рік, не важко оцінити, який сукупний борговий "сюрприз" нам готують - 630 мільярдів", - заявив він.

Пинзеник наголосив: "Попередній уряд збільшив загальний борг України за 2009 рік на 127,5 мільярдів гривень. Нинішній вирішив перегнати свого попередника - збільшити його за 2 роки на 313 мільярдів".

Це, на думку екс-міністра фінансів, є "підтвердженням того, що нинішній уряд не збирається реагувати на наростаючі боргові загрози для країни".

"Як і підтвердженням того, що реальні дії влади не мають нічого спільного з декларованою програмою реформ", - додав він.

"Очевидно, в уряді не читали програми реформ президента, а президент не знає, що робить його уряд", - зазначив Пинзеник.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News