За фактом наїзду авто з Пинзеником на "євробляхаря" відкрили провадження

П'ятниця, 13 липня 2018, 13:50

Поліція Києва відкрила кримінальні провадження за фактом хуліганських дій і дорожньої пригоди за участю автомобіля нардепа Павла Пинзеника у центрі столиці 12 липня.

Про це повідомляє прес-служба поліції.

"Розпочато кримінальні провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) та ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що 12 липня у центрі Києва кілька десятків осіб заблокували рух машини "Тойота Ленд Крузер".

"Вони чинили хуліганські дії та розбили заднє скло іномарки. У результаті один із чоловіків отримав травму ноги, після чого його доставили до лікарні", - йдеться в повідомленні.

Також правоохоронці встановили особу активіста, якого обґрунтовано підозрюють у пошкодженні автомобіля. Це – мешканець Києва, 1991 року народження.

Правопорушника затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Досудове розслідування триває.

Як повідомлялося, 12 липня у центрі Києва позашляховик народного депутата Павла Пинзеника під кермуванням його помічника наїхав на одного з учасників акції власників машин на євро номерах, які блокували проїзд біля Верховної Ради.

ДТП сталося на вулиці Шовковичній. Після нього машину оточили спецпризначенці, які не дали учасникам акції дістатись до пасажира і водія.

Пізніше Пинзеник розповів, що так звані "євромітингарі" кинулися на його автомобіль з наміром його зупинити, почали бити його руками і ногами, важкими предметами, розбили скло заднього виду. А один з учасників акції кинувся на капот машини, після чого автомобіль зупинився.  

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...