Журналісти 5 каналу та TBi вимагають в Ради відсторонити Хорошковського

Вівторок, 8 червня 2010, 16:29

Журналісти телеканалу TBi вимагають створення незалежної парламентської комісії щодо позбавлення частот "5 каналу" та TBi.

Відповідну заяву озвучив у вівторок на пресс-конференції Віталій Портніков.

Він також озвучив вимогу відсторонити голову СБУ Валерія Хорошковського від виконання обов'язків на час роботи комісії.

Портніков нагадав, що за інформацією ЗМІ, Хорошковський є власником U.A. Inter Media Group, а її очолює його дружина. Водночас Хорошковський є членом Вищої ради юстиції, від якої залежить доля кожного судді.

"СБУ, очолювана Хорошковським, незаконно втручалась в роботу регулюючого органу - Нацради з телерадіомовлення, вимагаючи документи по конкурсу. Ці ж документи подавалися в суді компаніями групи "Інтер", - наголосив журналіст.

"Ми стверджуємо, що у Валерія Хорошковського - явний конфлікт інтересів, що призводить до використання службового становища в інтересах однієї медіа-групи, яка намагається монополізувати ринок у незаконний спосіб", - додав Портніков.

Гендиректор TBi  Микола Княжицький і керівник 5 каналу Іван Адамчук запевнили, що вони подаватимуть апеляцію на рішення Окружного адмінсуду. А в разі програшу Адамчук пообіцяв дійти до Європейського суду з прав людини.

Він також наголосив, що внаслідок рішення суду  та Нацради 5 канал може технічно зникнути, шляхом розмежування інформаційного і просвітницького каналу.

Ще один представник 5 каналу зазначив, що канал може втратити 70% працівників через втрату частот.

Як відомо, Окружний адмінсуд Києва цілком задовольнив вимоги групи телеканалів "Інтер", що заперечував законність проведення Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення конкурсу на виділення додаткових частот, за результатами якого TBi одержав 33 частоти і "5 канал" - 26 частот.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News