Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тепер Євро-2012 будуть бойкотувати через тварин?

Середа, 9 червня 2010, 17:17
 

Директор Євро-2012 від УЄФА закликає керівництво України гуманно вирішити проблему з бездомними тваринами.

Про це йдеться в зверненні директора УЄФА з питань Євро-2012 Мартіна Каллена до віце-прем'єр-міністра Бориса Колеснікова.

Каллен написав лист після зустрічі з президентом міжнародного товариства захисту тварин "SOS" Тамарою Тарнавською, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Тарнавська розповіла Каллену про проблему "жорстокого варварського середньовічного знищення бездомних тварин в Україні, використання пересувних крематоріїв у Лисичанську, Маріуполі й інших містах. Багато уваги приділили ситуації з Київським зоопарком".

У зверненні до віце-прем'єра Каллен, зокрема, відзначив, що "УЄФА не підтримує жорстоких методів знищення бездомних тварин і ніколи не заохочувала представників української влади до застосування таких методів".

Крім того, за словами Тарнавської, існує загроза бойкотування приїзду іноземних фанів в Україну на Євро-2012:

"Зараз відкрилися три сайти - два у Франції, один у Швейцарії, що починають роботу з заклику до проведення бойкоту Євро-2012 в Україні. На сайтах планується розмістити звернення до турагентств, футболістів, посадових осіб, політиків і, природно, УЄФА для того, щоб просто бойкотувати приїзд в Україну".

"Ці сайти зроблять свою негативну роботу - однозначно!", - підсумувала захисник тварин.

Вона також уточнила, що УЄФА періодично направляло мерам приймаючих міст листа з проханням розібратися із ситуацією щодо бездомних тварин, але у відповідь лише звучало, що "в Україні діє закон про захист тварин".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: