Прокуратура повідомила про підозру двом особам, які нажилися на "Євро-2012"

Вівторок, 21 листопада 2017, 14:50

Столична прокуратура підозрює екс-керівника НСК "Олімпійський" та двох підрядників у масштабних розкраданнях бюджетних коштів під час підготовки до "Євро-2012".

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

"За результатами слідчих дій повідомлено про підозру у співучасті у вчиненні розтрати в особливо великих розмірах за ч. 5 ст. 191 КК України керівнику генерального підрядника – ТОВ "АК Інжинірінг" та керівнику субпідрядника – Підприємства "Спецпостач" Міжнародного благодійного фонду "Безпека країни"", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що підготовлено повідомлення про підозру екс-керівнику ДП "НСК "Олімпійський", місцезнаходження якого на даний час встановлюється.

"До суду внесені клопотання про застосування відносно підозрюваних запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 13 мільйонів гривень кожному", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що правоохоронці провели низку слідчих дій в рамках кримінального провадження і з'ясували, що під час закупівлі сидінь для трибун зловмисники завищили вартість і привласнили майже 27 мільйонів грн.

На даний час, слідчі прокуратури спільно з поліцією провели обшуки у посадовців ДП "НСК "Олімпійський" та суб’єктів господарювання, задіяних у схемі розтрати грошових коштів.

Досудове розслідування здійснюється за ч. 5 ст. 191 (привласнення майна), ч. 4 ст.190 (шахрайство), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків), ст.27 (види співучасників), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), ч. 4 ст. 358 (підроблення документів), ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) та ч. 3 ст. 209 (відмивання доходів) КК України.

Слідство триває.

Як відомо, ТОВ "АК Інжинірінг" за часів Євро-2012 очолював Володимир Артюх, а керівником підприємства "Спецпостач" благодійного фонду "Безпека країни" був Олег Баркар.

Читайте також: Стільці для "Олімпійського"

Хто заробляє на Євро-2012. Зізнання генпідрядника "Олімпійського" 

Як заробляли на Євро-2012. Кримінальні справи

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування