Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пропагандистський фільм про Януковича робив Бенкендорф

Вівторок, 13 липня 2010, 14:23

Автором і режисером фільму "Президент. Початок шляху", який демонстрували у своєму ефірі Перший канал і ICTV, є гендиректор Першого національного Єгор Бенкендорф.

Про це він сказав в коментарі "Телекритиці".

"Спочатку фільм мав знімати Марк Гресь, його творче об'єднання документальних фільмів. Це мало відбуватися в рамках нашої ювілейної серії. Приміром, зараз це об'єднання знімає ювілейний фільм про режисера Миколу Рушковського. Але він не зміг. Тому фільм зняв я, з власної ініціативи. І нічого ганебного в цьому не бачу", - сказав Бенкендорф.

За його словами, диктор Данило Сєрих та композитор Ігор Стецюк радо погодилися на його пропозицію про співпрацю, а останній передав музику до фільму безкоштовно.  

Щодо показу на ICTV, то, як пояснив Бенкендорф, він звертався на канал з проханням надати певні архівні матеріали для фільму, тоді ж попередньо домовився про показ стрічки.

"Ми попередньо домовилися, що як фільм вийде нормальної якості, то ICTV його покаже. Коли стрічку було знято, я надіслав її на канал - очевидно, якість їх влаштувала, і тому вони показали фільм", - сказав Бенкендорф.

Також він звернув увагу на те, що 10 - 11 липня на різних каналах було показано два різні фільми про ювілей Януковича.

"Я говорю лише про фільм, який показав наш канал та ICTV. Я бачив аналогічний фільм на ТРК "Київ", але це не мій", - наголосив він.

Водночас один із топ-менеджерів телеканалів, що демонстрували фільм, на запитання про засади його розміщення в ефірі відповів: "Попросили".

Згодом на умовах анонімності Телекритиці підтвердили, що ні про яке "на правах реклами" не йшлося - фільм був поставлений в ефір на приватне прохання замовників.

На питання, хто замовники, на телеканалі відповіли: "Запитайтеся в адміністрації президента".

У прес-службі президента скерували до заступника голови адміністрації президента Ганни Герман, сказавши, що телепривітанням займалась саме вона.

Сама Герман це заперечила, сказавши, що про фільм дізналась з телеекрану, від стрічки відхрестилась, запропонувавши шукати інформацію про її виробників та замовників у титрах, яких у фільмі не було.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування