Цушко розповів, як урятував Януковича від арешту

Понеділок, 19 липня 2010, 10:39
 

Екс-міністр внутрішніх справ Василь Цушко вважає, що якщо б не його дії в Генпрокуратурі в травні 2007 року, то були б арештовані Віктор Янукович, Микола Азаров і інші.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті Сегодня.

"Тоді своїми діями я очевидно вніс свою лепту в те, щоб Ющенко втратив другий строк президентства. Якби тоді був незаконно замінений Генпрокурор, а я в Генпрокуратуру саме й пішов, щоб не допустити цього, то вони б могли зробити дуже просто - заарештували б всю опозицію", - заявив Цушко.

"Був список тих, хто підлягав арешту. У першій десятці - Віктор Янукович, Олександр Мороз, Микола Азаров, Андрій Клюєв. Їх мали обвинуватити в невиконанні указу президента по забезпеченню виборів", - заявив Цушко.

"Далі б у країні не залишилося б жодного опозиціонера. Була б демократія по-ющенківськи й  по-гелетеєвськи. Ющенко адже тоді пішов по свавіллю, незаконно призначивши нову людину Генпрокурором замість Святослава Піскуна. Це свавілля я зупинив. У правовому аспекті я діяв правильно", - вважає він.

Він також упевнений, що якщо б до ранку 27 травня не з'явилась домовленість про дострокові вибори, "то події вийшли б з-під контролю".

Як відомо в травні 2007 року після звільнення Святослава Піскуна з посади генпрокурора, співробітники "Беркута" зламали вхідні двері в Генпрокуратуру і двері в приймальню ген прокурора. Їм чинили опір працівники Управління держохорони.

Безпосередню участь в цих подіях брав тодішній міністр внутрішніх справ Цушко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування