ДОКАЗІВ ПРОТИ ДЕПУТАТІВ У СПРАВІ ПЕДОФІЛІВ НЕМАЄ

Четвер, 22 липня 2010, 15:51

У Генпрокуратурі заявляють, що доказів причетності народних депутатів до скандалу, пов'язаного з обвинуваченнями в розтлінні неповнолітніх, на сьогоднішній день немає.

"На сьогоднішній день слідством не доведена участь, і тим більше відсутні докази, які б давали підстави для порушення справи щодо відомих вам народних депутатів", - заявив на прес-конференції в четвер заступник генерального прокурора Віталій Щьоткін.

Він нагадав, що дійсно існує судово-медична експертиза, що була у свій час проведена з ініціативи матері постраждалої дитини. Однак, у слідства виникла необхідність додаткового обстеження дітей.

"Щоб підтвердити обстеження, судовий медик сам має оглянути цих дітей, що мама категорично забороняє", - відзначив Щьоткін, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Таким чином, слідство змушене проводити експертизу по медичній документації, що була отримана раніше.

"Ця експертиза видала нам ще більше питань і до самої мами, і до дітей", - відзначив він.

"Але з урахуванням того, що на сьогоднішній день у нас немає взаєморозуміння між мамою і слідчим, це питання зависло в судах, але ми, наскільки це можливо, працюємо над пошуком точки, яка б дала нам шляхи рішення проблеми", - додав він.

Як повідомлялося, 13 жовтня 2009 року депутат Вадим Колесніченко (фракція Партії регіонів) оприлюднив у ЗМІ інформацію щодо зґвалтування дітей у МДЦ "Артек" і попросив правоохоронні органи не допустити закриття цієї кримінальної справи.

14 жовтня 2009 року колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко повідомив, що міліція звинуватила в розтлінні неповнолітніх дітей їхнього вітчима (надалі в ЗМІ називалося прізвище головного редактора журналу "Артек" Дмитра Полюховича).

15-16 жовтня 2009 року ряд українських ЗМІ оприлюднили інформацію з указівкою прізвищ депутатів від фракції Блоку Юлії Тимошенко, нібито причетних до розтління дітей - Сергія Терьохіна, Віктора Уколова, Руслана Богдана. Усі ці депутати категорично спростували свою причетність до цієї справи.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування