Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Уколов через "справу педофілів" ударився у віру й захотів скласти мандат

Вівторок, 12 жовтня 2010, 13:36


Депутат БЮТ Віктор Уколов після педофільського скандалу навернувся у віру й не виключав, що відмовиться від депутатського мандата.

Як розповів сам Уколов газеті "Сегодня", потрясіння, яке пережили і він, і його родина, змусило їх звернутися до Бога і стати баптистами.

Тепер депутат разом із дружиною і дітьми відвідує один із храмів цієї церкви в Києві, у яку ходить і його соратник Олександр Турчинов. Більше того, Уколов уже півроку співає там у хорі. Його батьки теж баптисти-євангелісти й давно кликали його в свою церкву.

Уколову, за його словами, довелося відмовитися від публічної політики. Він припинив давати інтерв'ю.

"На якомусь етапі у мене навіть виникло бажання відмовитися від мандата й піти. Просто якщо політика ведеться такими методами, то це не моя політика", - заявив народний депутат.

Уколов каже, що друзів не втратив, а, навпаки, набув. "Я навіть не очікував, що мене так підтримає моя фракція. Мало того, я знайшов підтримку й депутатів із інших фракцій. Ця справа, як не дивно, обурила й регіоналів", - зазначив він.

"Крім того, у нас відмінні стосунки з Юлією Тимошенко, вона мене підтримує, я продовжую працювати в центральному штабі", - заявив Уколов.

Політик розповів, як допомагає прокуратурі у слідчих діях.

"Я попросив у "Київстара" список всіх своїх дзвінків із прив'язками до базових станцій і віддаю його в Генпрокуратуру, там просто потрібно підписати кожний дзвінок. Там добре видно, що я ніколи в житті не знав телефон Богдана (Руслан Богдан, теж народний депутат від БЮТ, ім'я якого фігурувало в скандалі)", - заявив Уколов.

"Я взагалі думав, що це ім'я, а не прізвище. Я тільки під час скандалу дізнався, що його звуть Руслан, просто фракція в нас велика, я не можу усіх знати", - пояснив він.

"Я дуже рідко, раз на рік на день народження дзвонив Терьохіну, оскільки двічі керував його виборчою кампанією. І дуже рідко спілкувався по роботі з Полюховичем, бо він працював у інформаційному відділі. І в Криму я не був, і на цій вулиці (де нібито розбещували дітей), я навіть не зовсім розумію, де вона знаходиться", - сказав Уколов.

Він не знає, хто був організатором скандалу, але вважає, що він був на руку тодішньому президенту Віктору Ющенку: "У цьому має розібратися Генеральна прокуратура, якщо вона цією справою буде займатися взагалі. Але те, що політично це використав Ющенко, то це й їжаку зрозуміло. Це ж йому належали заяви про педофілів у парламенті".

Після того, як головного обвинувачуваного в розбещенні дітей Дмитра Полюховича випустили з СІЗО, Уколов із ним не спілкувався. Він пояснює, що був на нього дещо ображений: "Просто якби не його сімейні проблеми і його відносини з дружиною, то не було б, напевно, цього скандалу. Але його я пробачив".

Однак у те, що Полюхович ґвалтував прийомних дітей, Уколов не вірить: "Надто там усе притягнуто за вуха. Мені здається, що дітей хтось навчив упізнавати депутатів по книжці народних депутатів. Ну й ясно, що Діма показував мене по телевізору, говорячи: "Це дядя Вітя, він був свідком у нас на весіллі".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
"Справу педофілів" закриють?
Полюхович натякає, що за "справою педофілів" стоїть Березовський
ДОКАЗІВ ПРОТИ ДЕПУТАТІВ У СПРАВІ ПЕДОФІЛІВ НЕМАЄ
ГОЛОВНОГО ОБВИНУВАЧЕНОГО У "СПРАВІ ПЕДОФІЛІВ" ВІДПУСТИЛИ
БЮТІВЦІВ ПЕРЕВІРИЛИ НА "ПОЛІГРАФІ" У СПРАВІ ПЕДОФІЛІВ
Ющенко – українцям: Чому у Раді педофіли? Бо ви дали їм мандат
ЮЩЕНКО: У ВЛАДІ - ПЕДОФІЛИ, І З НИМИ БУДЕ, ЯК З ЛОЗІНСЬКИМ
Ющенко хоче фільтри, щоб у Раду не потрапляли "вбивці і педофіли"
Депутат Богдан просив адвоката виключили його зі списку педофілів?
Медведько і Луценко прозвітували про педофілів. Стенограма
Уколов пройде "детектор брехні" пізніше. Нікого не посадять?
Уколов повернувся і пішов на "гидкий" допит
Уколов: Я більше не є ціллю, мене вибили з кампанії
Уколов був свідком на весіллі батька, який розбещував дітей
УКОЛОВ ЗАЯВЛЯЄ ПРО НЕПРИЧЕТНІСТЬ ДО РОЗБЕЩЕННЯ В АРТЕКУ
У ДЕПУТАТА БЮТ ВИМАГАЛИ 2 МІЛЬЙОНИ У СПРАВІ "АРТЕКУ"
Дітей розбещували не в "Артеку", а в приватній квартирі. Подробиці
У СПРАВІ ПРО РОЗБЕЩЕННЯ ДІТЕЙ В "АРТЕКУ" ФІГУРУЮТЬ ДЕПУТАТИ